,,CEO Conference – Shaping the future’’ a confirmat ca este evenimentul de referință pentru elitele mediului de afaceri românesc.

,,CEO Conference – Shaping the future’’, evenimentul organizat de Doingbusiness.ro și co-organizat de EY România în data de 23 noiembrie 2016,  a reunit în București peste 170 de persoane influente la nivelul mediului de afaceri, lideri de companii, consultanți, decidenți și reprezentanți ai instituțiilor de prestigiu naționale și internaționale.

,,Desfășurarea evenimentului, aflat la cea de-a doua ediție, a confirmat faptul că prin componența unică de persoane influente în economie pe care o reunește conferința, reușim să oferim mediului de afaceri românesc o platformă excelentă pentru discuții la nivel înalt și oportunități exclusive de afaceri pentru participanți’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro.

Conferința a fost deschisă de către Nenad Pacek – Președintele Fondator al Global Success Advisors și confondatorul CEMEEA Business Group, fost vicepreședinte al The Economist Group (Economist Intelligence Unit), care a și moderat sesiunea dedicată perspectivelor macroeconomice, la care au participat ca speakeri: Cătălin Păuna – Country Economist – Banca Mondială, Bogdan Ion – Country Managing Partner – EY Romania&Moldova, Steven Van Groningen – Președinte – Raiffeisen Bank România, Board Member – Foreign Investors Council, Radu Crăciun – CEO – BCR Pensii, Vicepreședinte – Asociația Administratorilor Independenți, Sorin Mîndruțescu – General Manager – Oracle România și Constantin Ionescu – National Security State Counsellor – Romanian Presidency.

,,Mă bucur să văd un număr așa de mare de CEO și de manageri de companii prezenți aici, având o discuție atât de amplă și în profunzime. Referitor la anul viitor, lucrurile stau bine în România, probabil că nu vom avea aceeași creștere ca și în acest an, poate explicată prin efecte one-off, de tipul stimulului fiscal pe care l-am avut la începutul anului, însă creșterea economică va fi în continuare solidă’’, estimează Cătălin Păuna – Country Economist – Banca Mondială.

,,În viitor, România are clar potențial pentru creștere, dar, ca acest potențial să fie sustenabil, trebuie să și investim. Sper ca anul viitor să avem un mediu mai predictibil și un CEO să nu mai fie – glumind – ,,Chief Explanation Officer’’ încercând să explice ce se întâmplă, dar chiar să devină din nou Chief Executive Officer și să conducă resursele pe care le are la dispoziție pentru un scop pozitiv’’, a declarat Steven Van Groningen – Președinte – Raiffeisen Bank România, Board Member – Foreign Investors Council.

,,Suntem într-un moment în care România are o rată de creștere foarte bună. Dar atmosfera de impredictibilitate la nivel global, poate mai puternică decât în trecut, cred că necesită abordări chiar și mai sofisticate din partea celor care guvernează companiile, fie că e vorba de directori generali sau de Consilii de Administrație’’, spune Radu Crăciun – CEO – BCR Pensii, Vicepreședinte – Asociația Administratorilor Independenți.

,,Cei intervievați în studiul nostru – A vision for growth – în octombrie anul acesta sunt foarte pozitivi legat de creșterea în 2016 și au mare încredere în dezvoltarea în 2017 a sectoarelor în care activează. Este extrem de important ce poate să facă România într-un context european și global’’, afirmă Bogdan Ion – Country Managing Partner – EY Romania&Moldova.

,,Atenție la cloud, atenție la un nou model – nu o nouă tehnolgie ci un nou model de a face business. Este ceva ce nu este promovat de o companie ci de o întreagă industrie, a intrat în viața noastră fără să ne dăm seama, prin facebook, prin twitter, prin social networking, acum este următorul nivel – al intrării în lumea corporațiilor, în lumea business-ului. Cred că trebuie  ca participanții la acest eveniment, CEO Conference, să fie în cunoștință de cauză de ceva ce nu au mai experimentat până acum – noul model de a face business’’, a susținut Sorin Mîndruțescu – General Manager – Oracle România.

,,În niciun caz nu cred ca va urma un an rău. Probabil că România se va plasa în Top 3 al ritmurilor de creștere în Europa în 2017, fundamentele macroeconomice sunt solide și sprijină această perspectiva pozitivă. Banca Centrală Europeană va menține dobânzile foarte scăzute. Pentru Europa aceasta înseamnă dobânzi foarte scăzute pentru, aș zice, cel puțin următoarele 18 luni, iar probabilitatea este ca și în România să avem de asemenea dobânzi foarte scăzute, dar pe măsură ce economia crește în aceste ritmuri mă aștept la presiuni inflaționiste. Am putea vedea inflație de 1,5-2% la sfârșitul lui 2017, ceea ce înseamnă că BNR ar putea ridica dobânzile anul viitor poate până la 2,5% la final’’, a declarat Nenad Pacek – Președintele Global Success Advisors.

Cea de-a doua sesiune a conferinței, dedicată digitalizării a trasat rolul liderilor din companii în privința transformării digitale, regândirea strategiilor și a modelelor de afaceri și reinventarea avantajelor competitive ale companiilor în economia digitală.

Sesiunea a fost moderată de Vargha Moayed – Partener – Advisory Services Leader – EY România și au răspuns provăcilor aduse de creștere și digitalizare: Marius Perșinaru – Country President Romania&Moldova – Schneider Electric, Marius Filipaș – Services Delivery Director – Microsoft România, Daniel Pană – Country Manager – SAS România și Cristian Ionescu – Country Manager – Expense Reduction Analysts.

,,Vedem 4 nivele în schimbarea oricărei firme la ora actuală: modul în care te conectezi cu clienții (bidirecțional – luare de informații de la clienți și transmitere de informații către ei), modul în care angajații pot lua decizii singuri și să își organizeze mai bine activitatea zilinică, modul de optimizare a proceselor în cadrul firmei, și nu în ultimul rând, orice firmă devine o firmă de software. De ce? Pentru că softul ajunge să îmi transforme produsele pe care eu le am’’, a declarat Marius Filipaș – Services Delivery Director – Microsoft Romania.

,,Totul pleacă de la date. Pentru mine nu mai există astăzi nicio companie care poate susține că poate face abstracție de date sau de analytics. Toată lumea utilizează analytics, întrebarea este cât de mult și cât de bine. Constat că majoritatea jucătorilor din piață au decis să investească mai mult în analytics – mă refer la piața financiar-bancară. Urmează și alte piețe. Pentru noi, digitalizarea înseamnă să facem datele să producă rezultate pozitive pentru companii’’, a declarat Daniel Pană – Country Manager – SAS România.

CEO Conference – Shaping the future s-a încheiat cu sesiunea dedicată experienței coaching-ului. “Care sunt piedicile care îi opresc pe liderii din companii în a avea impactul pe care îl urmăresc” a fost subiectul prin care Mihai Stănescu – Executive Coach – RoCoach a detaliat comprehensiv cele trei caracteristici pe care trebuie să le dețină fiecare lider de companie/persoană cu funcție executivă: integritate, credibilitate, carismă, prezentând totodată cele mai bune tehnici care trebuie deținute de un șef performant de companie.

Mai multe detalii despre CEO Conference – Shaping the future sunt disponibile aici: http://new.doingbusiness.ro/eveniment/CEO_Conference/Ceo_Conference_-_Shaping_the_Future/31

Partenerii evenimentului au fost Raiffeisen Bank, Coca-Cola HBC România, Expense Reduction Analysts, RoCoach, SAS România, Microsoft, BCR Pensii, Coface, HL Display. Conferința care a fost co-organizată de EY România a fost sprijinită de Asociația Administratorilor Independenți, Foreign Investment Council, Kompass Romania și a fost susținută de sponsorii: Dr. Pendl & Dr. Piswanger, Immofinanz, Ines Group, Regus, Business Lease. Parenerul logistic al CEO Conference a fost Stejarii Country Club.

Doingbusiness.ro mulțumește partenerilor media ai evenimentului: Revista CARIERE, InvestClub, Evenimente Biz, Calendar Evenimente, Forbes Romania, Transilvania Business, Jurnalul de Afaceri, Manager Express, AGERPRES, Prbox.ro, RBE Connect, Saptamana Financiara, Buzz! Camp, BuzzJob, Inspire, Editura Amaltea, Spatiulconstruit.ro, MANPRES.

 

 

Despre Doingbusiness.ro

Doingbusiness.ro este un portal de afaceri care ofera utilizatorilor informatii depre oportunitatile din economia nationala precum si prezentarea principalelor companii active in fiecare domeniu. Proiectele noastre includ: publicatiile Romanian Business Digest si Major Companies in Romania in variante print si online.

Serviciile noastre includ: servicii de agentie de evenimente, servicii de comunicare si direct marketing – call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piata. Doingbusiness.ro este organizator al seriilor de evenimente proprii: CEO Conference, BUSINESS to more BUSINESS, IMM ReStart, Emerging Europe Energy Summit si Emerging Europe Investment Summit.

Mai multe detalii despre evenimentele organizate in 2015 de Doingbusiness.ro sunt disponibile aici. Mai multe detalii despre evenimentele organizate in 2016 de catre Doingbusiness.ro sunt disponibile aici.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

©2024 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account