O tanara a inceput in Ialomita o afacere agricola cu un capital 5000 Euro

Roxana Aldulescu, o tânără absolventa in Managementul afacerilor internaţionale, pune în practică tot ce a învăţat la facultate. Şi-a deschis acasă in mediul rural o afacere agricola inedită: cultivă castravete amar.

Roxana Aldulescu a început în 2015 să cultive în gospodăria familiei din Făcăieni, judeţul Ialomiţa, o legumă din care nu se poate mânca, fiind utilizată doar în industria farmaceutică: castravetele amar „Toţi anii de studiu mi-au fost utili. Ce am învăţat la şcoală pun acum în practică. Cursurile de la facultate mi-au dezvoltat cunoştinţele, mi-au dat încredere în mine şi curaj de a sta pe propriile picioare. Mi-am zis: de ce să nu încerc?“, povesteşte Roxana Aldulescu in varsta de 23 de ani. În 2012 a ales Facultatea de Relaţii Ecomonice Internaţionale cu gândul de a deveni propriul manager, de a munci pentru familie, de a-şi croi un rost în viaţă.

A INVESTIT 5.000 DE EURO in prima ei afacere agricola

Văzuţi ca o ciudăţenie de localnicii din inima Bărăganului care cultivă doar legume autohtone, membrii familiei Aldulescu nu s-au lăsat descurajaţi. Chiar dacă este foarte puţin cunoscut, castravetele amar e o mină de aur, cred ei. „Mereu am vrut să ne diferenţiem prin ceva de restul lumii şi cred că am reuşit.

Este al doilea an în care cultivăm castravete amar, o legumă originară din Nepal şi sper să avem succes. Am ales castravetele amar datorită numeroaselor sale proprietăţi curative. Am fost intrigată la început de reticenţa oamenilor care nu manifestau interes pentru această plantă, ci doar pentru tinctură, extract.

Am considerat un plus faptul că este foarte puţin cunoscut pe piaţă şi faptul că există foarte puţini producători în România“, povesteşte Roxana Aldulescu. Din castravele amar nu se face salată, ci se extrage o substanţă folosită în industria farmaceutică pentru medicamentele antidiabetice.

Vezi mai multe afaceri in agricultura.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

©2024 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account