Cate conexiuni de afaceri valoroase ai? Daca vrei sa-ti dezvolti afacerea, creste-ti numarul conexiunilor de calitate si cultiva incredere!

Valoarea unei conexiuni de afaceri rezultate in urma unei sesiuni de networking, se poate aprecia dupa o perioada de timp, in cel mai intuitiv mod posibil.

Cel care iti genereaza business si te ajuta sa gasesti noi oportunitati de afaceri si dealuri bune din care castigi bani, este o relatie pretioasa. Daca cineva din networking -ul tau este un lider de opinie in industria care te intereseaza, atunci persoana respectiva reprezinta deasemenea o conexiune valoroasa pentru tine.

Mergand mai departe, depinde de tine cum reusesti sa iti extinzi o serie de contacte de afaceri de calitate, in networking -ul celor pe care deja ii cunosti si ii apreciezi. Adica sa capitalizezi inteligent contactele de afaceri pe care deja le ai, si sa iti largesti aria de actiune in afara grupului tau de afaceri.

Astazi avem trei recomandari pentru cei care doresc mai mult decat intretinerea propriului network de dragul relationarii:

  1. Construieste si mentine relatii de afaceri bazate pe incredere

Odata ce ai castigat o conexiune de afaceri de calitate, dezvolta relatia, confirma si consolideaza increderea printr-un networking bine facut.

Prima impresie conteaza foarte mult. Va conta intotdeauna cum te-ai prezentat la primul contact precum si cine ti-a facut introducerea, dar daca doresti sa transformi acel contact intr-o relatie de afaceri, va trebui sa iti construiesti si dovedesti increderea in acea relatie.

Este o investitie din partea ta, intr-o noua conexiune de afaceri, din care speri ca vei castiga mai mult business. Inainte sa investesti serios intr-o noua relatie, fa-ti propriile verificari in legatura cu acea persoana, si fa-ti calculele privind costul relationarii cu respectiva conexiune. Daca ai in plan – ca ulterior – sa iti extinzi contactele si in networking -ul acelei persoane, atunci ai serios de lucru. Nu in utlimul rand trebuie sa fii sigur ca merita – respectiv ca vei putea sa obtii sufficient business incat sa se justifice.

Pentru asta ai nevoie sa intri in “lumea buna” cum se spune, si asta nu este usor. Intri greu si iesi usor daca faci greseli. Ai nevoie sa participi la evenimente de afaceri de calitate, unele organizate sub forma de forumuri, conferinte sau workshopuri altele si mai restranse si/sau private precum sesiunile de networking ale unor organizatii sau cluburi de afaceri.

Cu toate acestea, cum gasesti evenimente de afaceri la care merita sa participi? De unde stii ce evenimente de networking sunt la tine in oras, in tara sau in regiune. De unde stii unde se tin evenimentele relevante pentru industria ta? Vezi punctul 2 mai jos J

Daca ai afaceri internationale si trebuie sa iti dezvolti un networking la nivel international, pregateste-te sa devii un diplomat in afaceri. Diplomatia afacerilor sau Business Diplomacy este un domeniu in care Bursa Romana de Afaceri si-a asumat un rol important.

 

  1. Asigura-ti o prezenta on-line eficienta in platforme de afaceri cu membri – oameni de afaceri, si stai conectat cu ultimele noutati si trenduri in business

 

Networkingul digital a devenit o componenta obligatorie a activitatii fiecarui antreprenor indiferent de dimensiunea afacerii, si asta pentru ca este cost – efective.

Cartile de vizita sunt bune, numai ca intr-o lume in continua miscare, oamenii isi schimba job-urile, isi vand afacerile sau incep altele noi.

La trei ani dupa venirea crizei, am vrut sa organizez un eveniment de afaceri si am observat ca mai mult de o treime din cartile de vizita ale oamenilor de afaceri din networking – ul meu nu mai erau valabile.

Platformele digitale de afaceri de genul RBE Connect, te ajuta sa mentii relatii de afaceri indiferent ce se intampla, fiecare membru actualizandu-si profilul personal de business oricand doreste. Acelasi lurcu se intampla si in cazul profilului companiei reprezentate de membrul respectiv, acesta avand posibilitatea de a isi asocia numele cu o alta companie cu care este relationat la momentul respectiv.

Avand profil de business intr-o platforma de afaceri cu reputatie, iti poti consolida atat imaginea ta ca profesionist cat si a companiei pe care o reprezinti, dar si sa gasesti noi parteneri de afaceri, idei de afaceri de succes, afaceri de vanzare sau alte oportunitati de investitii si dezvoltare a afacerii tale. In platforme digitale de afaceri ca cea a Bursei Romane de Afaceri, poti sa iti construiesti profil personal de business, profil de companie si sa iti promovezi produsele, serviciile, oportunitati si propuneri de afaceri la nivel international. Inevitabil, obtii o vizibilitate internationala atat pentru produsele si serviciile tale, dar si pentru propunerile de afaceri pe care afacerea le poate genera. Vei intra astfel in “radarul” investitorilor si partenerilor de afaceri mult doriti. De aici depinde mult si de tine.

Mai mult, astfel de platforme de afaceri online au listate si evenimentele de networking din zona ta, si iti poti face bookingul on-line direct din platforma.

  1. Alatura-te unor comunitati de afaceri de calitate si devino membru in cluburi de afaceri reprezentative pentru afacerea ta

In orice oras mare din lumea asta am avut sansa sa ajung, am intalnit cluburi de afaceri mai mici sau mai mari, locale sau internationale. Importanta apartenentei la un astfel de club de afaceri este legata bineinteles si de natura si dimensiunea afacerii.

Obiectivele pe care le ai in business, te ghideaza in principiu catre ce directii trebuie sa apuci, si cati bani sa aloci networkingului la acest nivel. Prin urmare, inainte sa te bucuri ca ai reusit sa cunosti pe cineva sau ca ai intrat in nu stiu ce retea / network de afaceri, fixeaza-ti cat mai clar obiectivele si ai grija sa ti le atingi, altfel ramai cu o cheltuiala si nu cu o investitie de succes.

Cert este ca la inceput e mai greu sa te faci cunoscut, dar daca esti un antreprenor serios si iti cultivi relatii de afaceri care merita, si faci periodic networking de afaceri cu oameni de calitate, beneficiile se vor vedea pe termen lung. Dupa un timp, vei vedea ca afacerea ta a crescut in jurul unor oameni de afaceri de success si cu care ai reusit sa construiesti si dezvolti o relatie de calitate, iar dezvoltarea afacerii tale si generarea de noi oportunitati de afaceri si investitii profitabile depinde de networkingul pe care l-ai facut odata.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

©2024 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account