COMUNICAT DE PRESA: REZULTATELE MISIUNII ECONOMICE IN AUSTRALIA, NOUA ZEELANDA, INDONEZIA SI QATAR: 5 – 23 Martie 2017

In perioada 5 – 23 Martie 2017 Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania – ANEIR si BURSA ROMANA DE AFACERI – RBE Connect, au organizat o misiune economica comuna in Australia, Noua Zeelanda, Indonezia si Qatar.

ANEIR a fost reprezentata de Presedintele Executiv Dl. Mihai Ionescu care detine si functia de co-Presedinte al Consiliului de Export al Romaniei, iar Bursa Romana de Afaceri a fost reprezentata de Dl Valentin Preda – Presedinte. Ambele organizatii au promovat portofolii de companii romanesti interesate de identificarea de noi piete de desfacere si parteneri de afaceri in tarile mai sus mentionate.

Programul deplasarii a inclus intalniri de afaceri la Melbourne, Sydney, Auckland, Jakarta si Doha.

Misiunea economica a avut ca obiectiv principal identificarea de noi piete de desfacere pentru produsele companiilor romanesti reprezentate de cele doua organizatii, precum si promovarea unor proiecte de investitii, afaceri de vanzare si solicitari de parteneriat din partea unor oameni de afaceri si companii din Romania, in vederea atragerii interesului unor investitori straini asupra potentialului de business din Romania.

Portofoliul de firme reprezentate de Bursa Romana de Afaceri in aceasta misiune economica, a fost foarte divers, si a inclus producatori de materiale de constructii, mobila, confectii si pielarie, vinuri, ape minerale, produse alimentare cat si furnizori de servicii inclusiv din industria de IT&C. Enumeram principalele firme romanesti reprezentate de Bursa Romana de Afaceri: Perla Harghitei, Zitec, Jolidon, Simex, Transilvania Production, Enterprises Et Co, Desirette, Basilescu Winery, FSP Global, Flashnet, Sapunul Cheia, Modulo, Transilvania Bois, Inobi Solutions, Croco, Boromir, Crama Hermeziu si CIS Gaz. Bursa Romana de Afaceri a realizat un catalog al firmelor reprezentate, atat in format print (care a fost prezentat si inmanat partenerilor straini cu care s-au realizat intalnirile de afaceri, precum si reprezentantilor Ambasadelor Romaniei in Australia si Noua Zeelanda, Indonezia si Qatar), cat si in format electronic care este postat pe platforma de business matchmaking RBE Connect https://rbe.ro

Din perspectiva obiectivului atragerii de investitori in Romania, Bursa Romana de Afaceri a promovat si un numar de companii de vanzare, solicitari de parteneriate si investitii din domeniile energie, productie de mobilier si produse din lemn, real estate, produse cosmetice, data center, platforme on-line, productie de alimente, consultanta afaceri, vinuri, ambalaje, ferme de animale si lapte, exploatari miniere.

Atat ANEIR cat si Bursa Romana de Afaceri acorda o importanta deosebita cresterii prezentei firmelor romanesti pe piete extra UE precum si atragerii de investitori si parteneri de afaceri din aceste zone, aceasta misiune economica incadrandu-se perfect in acest program.

La Melbourne, Ambasada Romaniei in Australia a organizat la sediul Centrului Uniunii Europene o prima reuniune de lucru la care au participat, gazdele din partea Centrului Uniunii Europene, Ambasadorul Romaniei in Australia si Noua Zeelanda, precum si o serie de oameni de afaceri si reprezentanti ai diasporei romanesti cu afaceri in Melbourne in domeniile: mobilier, produse cosmetice, cercetare – inovare, IT&C.

Programul in Australia a continuat in Sydney, unde Consulul General al Romaniei in Sydney a organizat o intalnire de afaceri la sediul Consulatului, reuniune la care au participat reprezentanti ai comunitatii de business din domeniile IT&C, vinuri, ape minerale si produse alimentare, produse cosmetice, mobila, investitii pe piata de capital. Sydney este o importanta placa turnanta si in domeniul serviciilor.

Potentialul de crestere al schimburilor comerciale dintre Romania si Australia, este unul real si poate fi  valorificat la un nivel superior prin contacte de afaceri viitoare pe domeniile identificate cu prilejul acestei prime misiuni economice exploratorii.

La Auckland, capitala Noii Zeelande, agenda misiunii economice a fost de asemenea, deosebit de bogata. Consulul onorific al Romaniei in Noua Zeelanda a organizat la Centrul Uniunii Europene din Auckalnd intalniri de business cu reprezentanti ai mediului de afaceri din domeniile: produse cosmetice, IT&C, produse alimentare si de larg consum precum si cu reprezentanti ai comunitatii maure din Noua Zeelanda.

In Indonezia, a fost organizata la sediul Ambasadei Romaniei cu participarea Ambasadorului Romaniei la Jackarta, o intalnire de afaceri cu reprezentati ai unor companii Indoneziene din domeniul productiei industriale, IT&C, dar si cu cei ai Camerei de Comert si Industrie Indoneziene si cei ai Camerei de Comert Europa – Indonezia.

Largi proiecte de infrastructura din Indonezia asteapta companii romanesti din domeniul materialelor de constructii, productiei industriale si de larg consum sa isi demonstreze capacitatea de export. Produsele alimentare, reprezinta deasemenea un potential de export bun pentru producatorii romani.

 

La sediul Ambasadei Romaniei la Doha a fost organizata o intalnire de afaceri la care au participat Ambasadorul Romaniei in Qatar si Ministrul Consilier din partea Biroului de Promovare Comercial Economica, precum si reprezentati ai unor companii qatareze din domeniile: IT&C, echipamente industriale, distributie produse industriale si echipamente, textile, pielarie, imbracaminte, incaltaminte si produse de lux, real estate si turism.

Vizita la Doha a cuprins si participarea reprezentantului Bursei Romane de Afaceri la expozitia de tehnologii si produse agricole Agriteq. Targul International pentru tehnologii si produse agricole – Agriteq aflat la cea de-a V-a editie, demonstreaza interesul autoritatilor qatareze de a dezvolta sectorul agricol atat in ceeace priveste produsele cat si pentru tehnologiile inovative din domeniu.

Au fost adresate de asemenea, invitatii partenerilor qatarezi de a veni in vizita in Romania, parteneri care s-au aratat extrem de deschisi evaluarii oportunitatilor de investitii si afaceri in Romania.

In vederea stimularii relatiilor de afaceri s-a discutat posibilitatea participarii la manifestarile expozitionale organizate la Doha, iar in acest sens, colaboratorii qatarezi vor trimite Bursei Romane de Afaceri un program de targuri si expozitii.

Un accent important s-a pus in cadrul discutiilor si pe dezvoltarea schimburilor in domeniul turismului – prin promovarea activa a destinatiilor turistice din Romania si incurajarea turistilor qatarezi de a vizita tara noastra.

 

Programul misiunii economice in Australia, Noua Zeelanda, Indonezia si Qatar a fost pe cat de dens, pe atat de bogat in contacte cu excelente perspective de concretizare in colaborari viitoare pentru firmele romanesti reprezentate – furnizoare de produse si servicii.

 

Bursa Romana de Afaceri apreciaza ca oportuna organizarea pe viitor a unei misiuni economice mai ample in aceste tari, la care firmele romanesti din domeniile de interes mai sus mentionate sa fie direct reprezentate.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

©2024 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account