HERBSTFEST – Festivalul de Toamna al Economiei Germane la CLUJ, 29 septembrie – 2 octombrie 2016

Loading Map....

Data
29/09/2016 - 02/10/2016
All Day

Locatia
HERBSTFEST, Cluj - Unirii Square

Categorii


Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest, la ceas aniversar: de jumătate de deceniu în Cluj!

 

Cea de-a cincea ediție, 2016, a deja tradiționalului Festival de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest (Wirtschaft. Kultur. Networking), se pregăteşte să ia startul, aşa cum a devenit deja tradiţie, în primul weekend din luna octombrie, în Cluj-Napoca. Oktoberfest-ul Clujului va avea loc în Piața Unirii, timp de trei zile, între 30 septembrie şi 2 octombrie. Și în data de 29 septembrie vor fi activități sub egida Festivalului, însă nu se vor desfașura în Piața Unirii. Tot joi, 29 septembrie va fi organizată și conferința de presă.

Organizatorii festivalului au pregătit un program divers: de la concerte live și dansatori profesioniști, show-uri de modă, demonstrații de dresaj canin și de prim-ajutor, mini-golf și playground pentru cei mici, până la workshop-uri și ateliere de job matching și recrutare, sesiuni de business networking cu participare internațională, sau expoziții și test drive-uri cu cele mai puternice mașini nemțești.

 

Ediția 2016 a Festivalului, mai…germană ca niciodată

Ediția din acest an a Festivalului de Toamnă al Economiei Germane aduce o serie de noutăți care vin să întărească rolul acestei comunități în Transilvania. În primul rând, la eveniment au confirmat participarea ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk și primarul de raion (sector) al Köln-ului, Dr. Ralf Heinen.

Pe scena din Piața Unirii, instalată într-un cort imens, va răsuna exclusiv muzică nemțească, respectiv orchestre și formații emblematice pentru stilul bavarez: Klaudia und die Burzenland Party Band, Trio Saxones (formația celor trei preoți sași din Transilvania), Sächsische Tänze – Sächsische Volkstanzgruppe aus Mühlbach (ansamblul de dansuri săsești din Sebeș), precum și nelipsita Fanfară din Foieni, devenită deja emblemă a festivalului.

 

Muzica antrenantă va acompania, binențeles, delicioasele bucate tradiționale nemțești și multitudinea de sortimente de bere ”de la mama ei”. Diversificarea gamei de produse culinare și alcoolice, preparare și aducerea lor special din Germania pentru acest eveniment este unul dintre punctele forte ale organizării de anul acesta.

Și anul acesta, ca la fiecare ediție, cepul primului butoi de bere va fi dat de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, marcând astfel deschiderea oficială a festivalului.

 

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest este organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord – DWNT şi Avalon Events, cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj. Proiectul susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Oamenii de afaceri vor putea participa in prima seara (29 Septembrie 2016) la o sesiune internationala de networking cu sustinerea Bursei Romane de Afaceri – eveniment oferit de TPA Transilvania. Solicitarile pentru inscriere gratuita se pot face mai jos.

In plus, pe data de 1 octombrie va fi organizat un Cocktail pentru intarirea relatiilor bilaterale intre comunitatile de business germana si romana, eveniment cu sustinerea Bursei Romane de Afaceri si oferit de Contafiscal . Pentru a putea participa la evenimentele de business networking, cei interesati pot solicita invitatie gratuita completand formularul de mai jos.

 

 

Ambulanța Cluj face demonstrații la Zilele germane

Prima zi a festivalului german aduce și o activitate mai puțin…obișnuită pentru publicul de Oktoberfest: o demostrație de exercițiu de salvare și acordare de prim ajutor executat de Ambulanța Cluj. Demonstrația va fi extrem de interesantă atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Copiii vor avea parte atât de activități educative și culturale (Centrul Cultural German este partener al evenimentului), cât și de activități distractive și interactive: mini golf, ateliere de îndemânare, creație și improvizație, concursuri, spectacole de teatru.

 

Recrutari pe loc pentru companiile germane din Transilvania

În cadrul Herbstfest 2016, tinerii în căutarea oportunităților de angajare vor avea șansa de a fi recrutați şi de a participa la workshopuri și ateliere de recrutare și job matching oferite de reprezentanți ai firmelor germane prezente la festival.

De asemenea, oamenii de afaceri din zonă vor avea posibilitatea de a participa la sesiuni de networking, alături de membri ai cluburilor internaţionale de afaceri- german, olandez, francez, englez, Asociația Femeilor de Afaceri din Cluj, de reprezentanți ai celor mai puternice firme multinaționale și organizații și ai structurilor de conducere de la nivel local și național.
Herbstfest-1

 

 

HERBSTFEST-6

HERBSTFEST-7

 

Rezervari

Bookings are closed for this event.

©2018 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

sau

Autentifica-te cu Username si Parola ta

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account