Antreprenorul Cristian Ludovic Pop vinde cel mai extins lant de pethsop din Romania catre fondul de investitii Rohatyn Group intr-o tranzactie estimata in jurul a 20 milioane Euro * * *

Animax, construit in peste 15 ani de catre Cristian Ludovic Pop, avand in prezent deschise 73 de magazine si o cifra de afaceri de aproximativ 100 mil. lei in 2016, va intra in posesia fondului american de investitii The Rohatyn Group.

Decizia de vânzare a Animax a venit într-o perioadă bună deoarece businessul a crescut constant din 2008 până în 2016. Avansul a fost susţinut în special de extinderea constanta, însă şi de faptul că în ultimii ani tot mai mulţi români au decis să îşi cumpere un animal de companie.

Mai mult, în perioada 2015-2016 economia a avut o evoluţie pozitivă, la fel şi consumul, românii ajungand să cheltuie 300 mil. euro pentru hrana şi îngrijirea anima­lelor lor de companie, această piaţă dublându-se în criză, potrivit datelor com­paniei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Aceasta este a doua tranzacţie din dome­niu după ce în 2015 Henry Schein, liderul global în furnizarea de produse si servicii pentru medicina dentara și veterinara au cumpărat 50% din acţiunile Maravet, o companie locală care activează pe piaţa distribuţiei de medica­mente de uz veterinar, intr-o tranzactie de pana la 30 mil. Euro.

Animax este cel mai puternic busi­ness din domeniu pe o piaţă care se dezvoltă constant odată cu creşterea pu­terii de cumpărare pe de-o parte şi a schim­bării comportamentului de consum după mo­delul din Occident.

Primul magazin Animax a fost creat in 2001, de catre Pet Product S.R.L., unul dintre cei mai mari importatori si distribuitori de hrana si accesorii pentru animale de companie, care activeaza pe piata romaneasca din anul 1998. Ulterior, reteaua s-a extins si brand-ul Animax poate fi regasit astazi in toate marile orase din tara.

The Rohatyn Group este un fond american de investitii apărut în 2002 la iniţiativa lui Nicolas Rohatyn şi a altor parteneri. Nicolas Rohatyn este cel care s-a ocupat de dezvoltarea businessului JPMorgan pe pieţele emergente, pentru ca apoi să pună bazele propriului fond. Acum Rohatyn Group are birouri în 18 oraşe din lume printre care New York şi Singapore.

0 Comentarii

Spune-ti opinia!

©2019 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

sau

Autentifica-te cu Username si Parola ta

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account