Centrul comercial Militari Shopping Center a fost vandut catre MAS Real Estate intr-o tranzactie de 95 milioane de Euro * * *

Atrium European Real Estate a confirmat vanzarea centrului comercial Militari pentru suma de 95 de milioane de euro, cu 9% mai mult faţă de valoarea contabilă înregistrată la sfârşitul lui decembrie 2017. Tranzactia reprezentand astfel retragerea de pe piata din Romania a grupului imobiliar.

 

„Vânzarea Atrium Militari, singurul nostru activ din România, reprezintă un alt pas important în strategia noastră de a reevalua portofoliul spre centre de retail de înaltă calitate în locaţii urbane puternice, din inima comunităţilor. Această vânzare, împreună cu recenta vânzare din Ungarea, ne oferă o pondere sporită a proprietăţilor din Polonia şi Republica Cehă, unde avem o masă critică semnificativă, şi suntem mai bine plasaţi să beneficiem de aceste economii”, a declarat Liad Barzilai, CEO al Atrium Group

Tranzacția este supusă aprobării autorităților, așteptându-se să fie finalizate până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al acestui an.

Potrivit companiei, vânzarea Militari Shop­ping Center face parte din noua strategie a Atrium de a-şi rebalansa portofoliul atât geo­gra­fic, spre Polonia şi Cehia, cât şi după clase de active, unde compania îşi propune să deţină jucători mai mari, care să domine piaţa în care activează.

  Militari Shopping Center, cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 54.077 mp, a fost dezvoltat si se afla in proprietatea Land Development Proiect SRL, entitate care face parte din grupul Atrium European Real Estate Limited, unul din cei mai mari dezvoltatori si operatori de centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Atrium European Real Estate Limited a fost infiintata in conformitate cu legislatia din Jersey, Channel Islands, in anul 1997 si este activa in 11 tari din Europa Centrala si de Est si Comunitatea Statelor Independente. Atrium deține și administrează 60 de proprietăți cu o suprafață totală închiriabilă care depășește 1,1 milioane m² și cu o valoare de piață totală de aproximativ 2,6 miliarde de euro. Inca de la fondarea sa, portofoliul a crescut dinamic astfel incat la sfarsitul anului 2008 detinea peste 150 de proprietati imobiliare cu o valoare de piata de mai mult de 1,75 miliarde de euro, avand venituri din inchirieri de 134 milioane de euro.

Înființată în 2008, MAS Real Estate a asamblat, prin achiziție și dezvoltare, un portofoliu de înaltă calitate de produse de retail, de birou, logistică și proprietăți hoteliere în Germania, Marea Britanie, Bulgaria, Polonia, Elveția și România.

MAS a început să se extindă în economiile în creștere din Europa Centrală și de Est. Pentru a facilita expansiunea, grupul a încheiat un parteneriat cu echipa de conducere Prime Kapital, cu o experiență exceptionala in dezvoltare, investiții și finanțare pe aceste piețe. În 2016, MAS a achiziționat un centru comercial în Polonia și două centre comerciale în Bulgaria în 2017, ca parte a expansiunii pe piața europeană extinsă.

0 Comentarii

Spune-ti opinia!

©2019 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

sau

Autentifica-te cu Username si Parola ta

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account