Grupul Financiar Banca Transilvania si Autonom anunta incheierea acordului de vanzare-cumparare a 100% din actiunile BT Operational Leasing (BTOL) * * *

Grupul Financiar Banca Transilvania a semnat un acord de vanzare a BT Operational Leasing catre compania rent-a-car Autonom, iesind astfel dintr-un domeniu care reprezintă o nişă secundară pentru businessul său. In urma tranzactiei, Autonom ajunge la 500 de angajati, circa 5.000 de clienti corporate si un parc auto de peste 8.000 de autovehicule.

„Ne bucuram ca am reusit sa crestem businessul intr-o nisa dificila, leasingul operational. BT Operational Leasing a devenit unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de leasing operational si administrare a flotelor auto. Avem incredere ca businessul se va dezvolta si mai bine datorita competentelor companiei Autonom”, a declarat Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Banca Transilvania si Autonom vor pune bazele unui parteneriat prin care clientii BT vor avea acces la un pachet extins de servicii de mobilitate, care cuprinde leasing operational, management de flote, asistenta rutiera, inchirieri auto si inchirieri auto cu sofer.

 „Aceasta tranzactie arata ca se pot construi afaceri locale sustenabile. Suntem onorati sa avem acest parteneriat cu cel mai important grup financiar romanesc, Grupul Banca Transilvania. Vom munci cu pasiune in continuare pentru a oferi servicii inovatoare si de incredere clientilor nostri locali si internationali”, a completat Dan Stefan, Managing Partner, Autonom.

Tranzactia a fost intermediata de BT Capital Partners, diviza de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania si membru exclusiv in Romania al Oaklins. Wolf Theiss a fost consultant juridic de partea BT Investment, respectiv de RTPR Allen & Overy de partea Autonom. Finalizarea tranzactiei este estimata pentru anul acesta.

BT Operational Leasing a fost fondată în anul 2001, iar în 2006 a devenit parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, dupa ce BT Investments a achiziţionat 51% din capitalul social al companiei. În 2012 şi 2013 Grupul BT şi-a majorat la 95% participaţia la BT Operational Leasing şi a început dezvoltarea sustenabilă a companiei. Compania a înregistrat o creştere de 7 ori a flotei în ultimii 6 ani, ajungând în 2017 la peste 3.000 maşini administrate şi o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro.

Autonom este liderul pieţei de închirieri auto din România. Înfiinţată în anul 2006, a dezvoltat singura reţea de mobilitate din România, cu servicii de închirieri de maşini, leasing operaţional, transferuri cu şofer, fleet management, în cadrul unei reţele naţionale unice: 45 de agenţii în 35 de oraşe din România, Ungaria şi Serbia. Cifra de afaceri a Grupului Autonom a fost de 27 milioane de euro în 2017.

0 Comentarii

Spune-ti opinia!

©2019 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

sau

Autentifica-te cu Username si Parola ta

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account