Medicover a cumparat 80% din actiunile spitalului Pelican din Oradea pentru suma de 23 milioane de euro * * *

Medicover a achizitionat pachetul majoritar de actiuni ale spitalului Pelicam. Spitatul Pelican este cel mai important furnizor de servicii de sanatate din Oradea, fiind singurul spital privat din judeţul Bihor. Astfel, Medicover devine principalul furnizor privat de servicii medicale din zona de nord-vest a tarii, zona cu o pupulatie de aproape un million de persoane.

Tranzactia dintre cele doua companii a pachetului de actiuni asteapta aprobare din partea Consiliului Concurentei.

Înțelegerea dintre cele doua parti presupune achiziția unui pachet de 80% din operațiunile spitalului Pelican. Valoarea tranzacției este de 23 milioane de euro, sumă care include prețul de achiziție, plata datoriilor, transferul unor active și investiții în zona operațională. Pachetul minoritar de acțiuni rămas va ramane în continuare in posesia medicilor chirurgi care au fondat Spitalul Pelican, in continuare mentinandu-si pozițiile în structura administrativ-operațională.

„Mă bucur să pot ura bun venit Spitalului Pelican în familia Medicover. Facem un pas important în strategia noastră de dezvoltare și ne asigurăm o prezență puternică în această regiune alături de parteneri care împărtășesc pasiunea noastră pentru calitatea actului medical, dar și dorința de a crește. Împreună putem identifica noi oportunități și să oferim îngrijire medicală la cele mai înalte standarde pentru cât mai mulți pacienți”, declară Adrian Peake, General Manager, Medicover România.

Impex Pelican detine un spital dotat cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic si alte activitati auxiliare. Fondat in anul 1992 de un grup de medici chirurgic, spitalul se afla intr-un process de dezvoltare prin contructia unei noi facilitate aflata pe o suprafata de 4.000 metri patrati ce vor mari numarul de paturi cu aproximantiv 100 de locuri. Totodata, in plan, este si construirea unei unitati dedicate cercetarii.

Constructia va avea si spatii de ingrijire de specializare inalta dotate pentru interventii evenimente cardiologice sau chirurgie laparoscopica 3D, fiind singurul furnizor privat de astfel de servici. In anul 2017 spitalul a raportat venituri totale de 15 milioane de euro si EBITDA de 3,7 milioane de euro.

„Suntem încântați să ne alăturăm Grupului Medicover. Încrederea acestui grup în dezvoltarea pe termen lung a serviciilor medicale din România se pliază pe misiunea noastră. Împreună vom putea să ne dezvoltăm infrastructura și serviciile oferite populației din regiunea noastră”, spune Ovidiu Cacuci, unul dintre fondatorii Spitalul Pelican.

Tranzactia este cea mai mare de pe piata din Romania in domeniul servicilor medicale dupa achizitia companiei Regina Maria de catre Mid Europa Partners in perioada august 2015.

Pelican Impex, compania care deţine spi­ta­lul Pelican din Oradea, a raportat pentru anul 2017 venituri totale de 15 milioane de euro. Pelican Impex a fost înfiinţat de medicii chirurgi Marius Adrian Maghiar, Teodor Traian Ma­ghiar si Ovidiu Gogu Cacuci. Restul de 20% din acţiunile unităţii medicale vor rămâne în proprietatea medicilor fondatori.

Medicover este o companie internationala care ofera servicii de ingrijire medicala si diagnostic. Compania este listata la bursa din Suedia, iar in primul trimestru al anului 2018 a raportat o crestere a veniturilor de 14.1% comparativ cu perioada similara a anului anterior, de 161.9 milioane de euro. Medicover este prezent in Romnaia prin reteaua medicala Medicover si prin laboratoarele si cenntrele de recoltare Synevo.

0 Comentarii

Spune-ti opinia!

©2019 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

sau

Autentifica-te cu Username si Parola ta

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account