Reteaua Cheil Worldwide achizitioneaza agentia de publicitate Centrade Integrated * * *

Una dintre cele mai mari retele de comunicare din lume, Cheil Worldwide, a cumparat pachetul majoritar de actiuni al agentiei de publicitate Centrade Integrated, companie fondata de Radu Florescu. Aceasta face parte din strategia de a construi platforme de business care sa sustina in viitor o activitate intensa de fuziuni si achizitii. Achizitia are loc la doi ani dupa intrarea in parteneriat a celor doua parti, pentru a coordona operatiunile retelei la nivel regional in Europa de Sud-Est.

„Colaborarea noastră din ultimii doi ani a produs rezultate im­por­tante pentru clienţii noştri şi ne dorim ca pe viitor să devenim tot mai vizibili în regiune, în zona de marketing digital.“

La inceputul anilor ’90, Radu Florescu vine in Romania alaturi de fratii lui pentru a infiinta impreuna grupul Centrade cu activitati in domeniul publicitatii. Sediul central al companiei este in Bucuresti, avand birouri in Belgrad, Budapesta si Zagreb.

Centrade Integrated detine un portofoliu de clienti in Romania, Serbia, Croatia si Ungaria. Agentia are o gama larga de clienti in sud-estul Europei si ofera solutii digitale de comunicare pentru companii precum P&G sau Raiffeisen Bank, gestionand, și site-ul Samsung.com.

„Ne bucurăm să fim cu adevărat inte­graţi în reţeaua Cheil. Colaborarea noastră din ultimii doi ani a produs rezultate im­por­tante pentru clienţii noştri şi ne dorim ca pe viitor să devenim tot mai vizibili în regiune, în zona de marketing digital“, a comentat Ra­du Florescu, CEO al Centrade Inte­grated.

Pe planul digital, compania a inregistrat o crestere semnificativa de 80 % pe parcursul ultimilor doi ani, lucrunce a dus la o crestere totala de peste 54% a veniturilor in anul precedent.

Cheil Worldwide anunta ca in primul trimesteu al acestui an va avea loc o crestere de 10% a venitului consolidat, cu o crestere a profitului operational de 12% (17% fiind fosta crestere a profitului operational inainte de impozitare).

Totodata, agentiile afliate la Cheil au integistrat o crestere financiara in comparatie cu anul precedent.

Deoarece Cheil Worldwide se afla intr-o perioda prielnica, compania doreste sa achizitioneze si Centrade integrated, cu speranta de a contribui la extinderea platformei sale de business din zona Europeana, dar si la consolidarea business ului pe plan global, care reprezinta 75% din venitul total al retelei.

Cheil Worldwide isi va continua procesul de extindere prin fuziuni si achiziti, avand in vizor agenti de specializate, cu experienta in zona de inovare digitala pe baza analizei de date, marketing digital si e-commerce.

Sediul central al grupului este la Seul siare opratiuni in 44 de tari pe plan global, cu un numar de peste 6.200 de angajati.Reţeaua include Cheil Worldwide, Barbarian Group, BMB, Bravo Asia, Iris Worldwide, McKinney şi One Agency.

0 Comentarii

Spune-ti opinia!

©2019 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

sau

Autentifica-te cu Username si Parola ta

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account