Caut investitor idee afacere

Valoarea Propunerii (EUR): 20000

Descrierea Propunerii de Afaceri:

Modelare si Printare 3D
Domeniile de activitate:
Modelare 3D
Printare 3D
Segmente de piata:
Audio ( Realizare boxe custom, goarne, elemente pentru boxe, embleme, logo-uri, etc)
Home / Deco (Printare text – Home cu lumini rgb sau fara, rame foto personalizate, agatatoare perete personalizate, organizator cabluri birou, suport pixuri, etc)
Electronice ( Incarcatoare wireless si usb , lampa de birou (spre exemplu o coloana de sunet line array cu un bec ), rame foto cu poza personalizata iluminata, nanoleaf, etc)
Sisteme securitate (Sisteme adaptoare pentru camere si senzori, prelungitoare pentru montajul camerelor, design la cerere pentru camere de supraveghere ascunse, design pentru camere de supraveghere camera copilului, etc)
Jucarii ( machete realizate dupa personaje din desene si jocuri, casute pentru papusi, cadru pentru drone, realizare masini custom rc, realizare cadru plus design camioane si remorci RC, tractorase rc, etc)
Obiecte de colectie ( Componente pentru masinute sau alte obiecte de colectie, refacere cadru / parti importante din obiecte, gravare initiale de fabrica pentru obiectele respective)
Auto (Rame adaptoare navigatie/ difuzoare in portiere, refacere spatii de depozitare, rame adaptoare pentru ceasuri boost sau alte elemente de decor pentru masina, etc)
IT( Carcase custom PC, sisteme inteligente pentru cable management, modificare design carcase si componente PC, etc)
Industrie (Modelare si realizare diverse obiecte pentru toate domeniile din industrie disponibile pe piata – carcase pentru diverse componente electrice, capace pentru panouri sigurante auto, piese si accesorii utilaje si statii de lucru industriale folosite in fabrici, etc)

Suma necesara pentru initializarea acestei idei de afacere: 20000 Euro

Raspunsurile potentialilor clienti la anumite intrebari legate de produse:
Care sunt cele mai mari probleme/dificultati pe care le intampinati la produsele secundare, precum adaptorul de camere?
Problema este ca nu le folosim foarte des si nu ne facem un stoc cu ele pentru a economisi spatiul de depozitare. Comandam putine odata sau de doua ori pe luna, cate 2-3 bucati maxim. De obicei, aceste adaptoare le folosim in fabrici sau in magazinele mari, unde aceste camere vor fi montate mai jos decat nivelul tavanului pentru a prinde anumite raioane sau sa fie focusate pe casa de marcat. Dezavantajul acestor produse este durata de asteptare. Clientul nu ne spune din prima cum doreste sa fie pozitionate camerele si trebuie sa facem modificari pe parcurs. Astfel de adaptoare vin de obicei in 2-3 zile, ceea ce pentru noi este o problema.

Daca ar exista un produs ideal care sa rezolve problema cu prelungirea camerelor de supraveghere, cum ar arata? Ce ar face?

In primul rand ar trebui sa fie rezistent, niciodata nu sti cum un client arunca cu ceva in camera doar pentru a observa daca acesta se rupe sau rezista. Acesta trebuie sa fie rezistent la astfel de socuri. Pe langa acest lucru, trebuie sa fie de diferite dimensiuni, dimensiuni mici sau mari si trebuie sa contina un suport de prindere pentru partea superioara dar si un suport care sa tina camera sau camerele, facut in functie de dimensiunile camerelor pe care le folosim.

Cum faci ca sa adaptezi cerintelor tale aceste suporturi?

Pai, ne chinuim, il taiem, il adaptam cu diferite flanse metalice pe care le prindem pe partea superioara(fie pe tavan fie pe o grinda) si apoi, mai prindem o flansa metalica pentru a prinde camera de acest suport.

Daca ar fi sa gasiti un astfel de produs, aici local, care sa vina in aceeasi zi sau eventual a doua zi, dar care sa respecte cerintele dumneavoastra si sa vina facut astfel incat sa nu necesite nici o modificare, doar sa fie gata de montat, ati fi dispus sa platiti o suma mai mare pentru el?

Da, as plati mai mult pentru produsul respectiv, dar acesta sa fie conform cerintelor noastre. As plati mai mult pentru ca ne-ar usura foarte mult munca, nu am mai pierde timpul cu adaptarea lui la situatia pe care o avem in momentul cand instalam sistemele si nici nu am mai risca sa il deterioram in timp ce improvizam prinderile si totodata cel mai important ar fi timpul in care acesta ajunge la noi. Cu cat ar ajunge la noi mai repede cu atat mai bine.

Posibile intrebari si raspunsuri aferente ideii de afacere
„In momentul de fata lucrezi la o firma?”
-Da, in momentul de fata lucrez la o firma, dar odata cu investitia dumneavoastra o sa imi dau demisia pentru a ma putea focusa 100% asupra afacerii mele. Cred foarte mult in afacerea mea, sunt constient ca prin implicarea mea 100% afacerea va creste frumos si va deveni cunoscuta.
Odata cu investitia facuta, estimez cam 1,5 – 2 luni timp in care afacerea va fi pusa la punct, atat cu aranjarea spatiului de lucru, ordonarea utilajelor dar si realizarea unui stoc minim pentru a fi pus la vanzare pe diferite marketplace-uri, dar si pe site-ul propriu de ecommerce. De asemenea, in acest interval, se va lucra si la anumite comenzi urgente catre clienti pentru a nu ne pierde increderea fata de clienti si pentru a dovedi ca suntem seriosi si punctuali.
Am estimat aceasta perioada deoarece doresc ca viitorul spatiu de lucru sa fie amenajat frumos pentru posibile intalniri cu clienti unde le putem prezenta diverse demo-uri si unde putem discuta nevoile acestora. Din experienta pe care o am in vanzari, imaginea firmei este un factor foarte important. Dar, aici nu vreau sa exclud nici seriozitatea si sinceritatea fata de client.
Dupa aceste luni estimate, am facut niste calcule la cererea pe care o am acum si la cererile pe care le-am refuzat din lipsa utilajelor si lipsa firmei, iar rezultatul acestor calcule arata ca investitia se va putea amortiza intr-un interval de 9-12 luni.
In primul an voi lucra singur, atat in gasirea de noi clienti cat si in realizarea produselor pentru clientii deja actuali pentru o crestere mai eficienta a firmei. Pentru anul 2 de activitate al firmei, mi-am propus achizitionarea de noi utilaje, angajarea unui persoane care sa se ocupe de modelare si printare. In acest fel, vom fi doua persoane care vom lucra in acelasi timp, dar mult mai eficient, deoarece pe timp ce trece, nivelul de comenzi va creste, dar, singur nu o sa pot face fata.
Din anul 2 pana in anul 5 mi-am propus schimbarea spatiului de lucru, trecand la un spatiu mai mare unde sa putem aduce utilaje noi si unde vom putea sa ne proiectam propriile utilaje. De asemenea, imi doresc dezvoltare la nivel national, astfel incat sa colaboram cu diverse companii din toata tara, lucru care este posibil.

Acest tip de afacere este relativ nou, mai ales pe piata din Arad. Astfel, nu este nici o companie care sa fie 100% identica cu ideea mea de afacere. In prezent sunt 2 firme care au domenii de activitate diferite. Mai exact o firma se ocupa foarte putin de printare 3d pentru diverse produse de papetarie iar cea de-a doua firma are un CNC mic cu laser pentru a grava diverse obiecte, produse pentru a fi comercializate drept cadouri sau, obiecte de decor pentru zile onomastice.
In Timisoara este o companie care se ocupa strict de modelare 3D, dar care nu printeaza. Pe langa aceasta companie, mai este inca o companie care doar printeaza 3D, dar care nu modeleaza 3D. Printurile acestora se folosesc in industria fabricilor, dar, in comun au o mica asemanare cu ideea mea de afacere.
Produsul final din ideea mea de afacere se va adresa atat B2B cat si B2C. Dupa cum am aratat si cateva imagini mai sus, pentru categoria B2C vom avea produse gata definite de vanzare, dar, vom oferi posibilitatea clientilor(persoane fizice) de a produce diverse produse la comanda.

Specific de la inceput ca dispun de clienti inca de la inceputul acestei afaceri!

Interesul de afaceri:

Obtinere Finantare : , Private Equity, , Non-banking financing

Detalii Financiare:

Lacat Fa-ti cont sau Autentifica-te pentru a vedea Datele financiare si alte detalii importante

Trendul Afacerii: Stable

Tipul Propunerii (intentia): Vand / Obtin Finantare / Atrag Capital

Tipul Afacerii:

Sprijin / asistenta dupa realizarea tranzactiei: 3 months

Tara:: Romania, Arad


Active:

Lacat Fa-ti Cont sau Autentifica-te pentru a vedea detaliile legate de Activele si Pasivele afacerii
Datorii:

Lacat Fa-ti Cont sau Autentifica-te pentru a vedea prezentarile propunerii si filmele de prezentare


OPORTUNITATI SIMILARE

Caut colaborator pentru atelier de prelucrari mecanice (fara CNC) : productie si reconditionare diferite piese in regim unicat sau serie mica prin …

INDUSTRIAL, Productie, Servicii


Listat de: servi…

Vand afacere mase plastice care cuprinde:

-o masina de injectat mase plastice marca Arburg Germania de 85tf an de fabricatie 1993 capacitate…

INDUSTRIAL, Productie


Listat de: techn…

Firma de vanzare si-a inceput activitatea in anul 2011, prin intermediul unui proiect european, cu o valoare totala de 600.000 Euro, dintre care 50…

INDUSTRIAL, Productie, Servicii, TRANSPORTURI SI LOGISTICA


Listat de: Andre…

Fabrica de peleti de vanzare isi desfasoara activitatea din anul 2015 intr-un spatiu inchiriat constand in 4 hale productie, unde sunt amplasate ce…

BUNURI DE LARG CONSUM, ENERGIE si UTILITATI, INDUSTRIAL, Productie


Listat de: Bursa…

Proprietate industriala de vanzare situata in vestul orasului Constanta, in zona industriala Palas, amplasata la 5 km distanta fata de autostrada A…

INDUSTRIAL, Productie


Listat de: Valen…

Produse si servicii recomandate

[wp_rss_retriever url=”https://magazin.rbe.ro/magazin/feed/” items=”10″ excerpt=”0″ read_more=”true” source=”false” credits=”false” new_window=”true” thumbnail=”200″ cache=”12 hours”]

©2020 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account