De vanzare fabrica de peleti localizata in zona de vest a tarii. Contracte in derulare – clienti stabili, sursa de materie prima asigurata.

Valoarea Propunerii (EUR): 320000

Descrierea Propunerii de Afaceri:

Fabrica de peleti de vanzare isi desfasoara activitatea inca din anul 2015 intr-un spatiu inchiriat constand in 4 hale productie, unde sunt amplasate cele doua linii de productie, spatiul de depozitare materie prima si produse finite si o cladire de birouri, toate dispuse pe un teren in suprafata de 14,000mp, locatia aflandu-se in vestul tarii in apropierea autostrazii Timisoara – Deva – Sibiu.

Pretul cerut de vanzator pe afacere este de 320,000 euro+TVA, tranzactia propusa fiind una de transfer al afacerii (utilaje, ecipamente, salariati, clienti si furnizori, marca inregistrata, website, perecum si retetele inovative de realizare a peletilor din salcie energetica).

Investitia in achizitia aceastei fabrici ar putea fi amortizata in 2 ani.

Capacitatea de productie medie a fabricii este de 1.5 Tone/H = > productie medie de 10 Tone/ 8 H=>  24 tone cu 3 schimburi.

Capacitatea medie realizata de firma a fost de 7 Tone/ 8 H la un schimb. Lista completa a utilajelor si echipamentelor se va furniza la cerere, celor interesati.

Pretul de vanzare al peletilor la poarta fabricii este de 1.200 lei/ Tona + TVA.

Chiria pentru spatiile aflate in folosinta este una avantajoasa, in suma de 700 Euro / luna la care se adauga utilitati, contractual putand fi prelungit in functie de preferintele noului cumparator. Imobilul se poate achizitiona in cazul in care cumparatorul este interesat.

Peletii sunt certificati conform normelor europene de tip A1 premium eco-sustenabil dupa o reteta proprie personalizata si au o putere energetica de 5,9 kWh/kg, mult peste normele europene in domeniu.

In mod frecvent, acestia sunt ambalati in saci de plastic de tip 15kg cu optiunea de aumple si saci big-bag de 1to.

Nr mediu de angajati colaboratori 7.

Afacerea functioneaza independent de proprietar, existand un manager angajat in acest sens.

Materia prima este disponibila in zona, si se achizitioneaza de la diversi furnizori la un pret de 33 Euro/to + TVA, precum si de la o plantatie care este detinuta (intr-o companie separata) de acelasi proprietar. Plantatia nu face obiectul vanzarii firmei care produce peleti, dar actualul proprietar poate facilita in cadrul tranzactiei de vanzare, continuarea contractului de furnizare a materiei prime din plantatia de salcie energetica aflata la dinstanta de 12 km de fabrica de peleti.

Profitul care se poate realiza pentru 3300 to/peleti/an este de 165,000 Euro

Utilitati:

  • electricitate 410 kwa
  • apa cu rezervor de apa si linie de incendiu cu sistem de pompare propriu

Afacerea dispune de toate avizele de functionare, de la ISU si mediu.

Gara pentru transport international marfa este la o distanta de 150m.

Pe aceeasi strada, sunt alti 5 furnizori de rumegus de salcam – materia prima pentru peleti.

Clientii sunt in numar aproximativ de 30-50 si sunt atat persoane juridice cat si fizice, o mare parte din acestia fiind recurenti.

Afacerea are in prezent posibilitatea de a prelua comenzi din Grecia 1400 to / an cu pretul de 165 Euro / to ex-works Faget. Profit 60 Euro/to/

Exista marca inregistrata, care se va transfera noului comparator.

Pentru a mentine o rata substantiala de profit, politica comerciala a firmei a fost pana in prezent sa se concentreze pe vanzari – livrari direct catre clientii finali, si nu de a distribui produsele prin lanturile specializate. Si lipsa capitalului de lucru necesar realizarii unor volume mari de productie (cerute de aceste lanturi, si care dealtfel ar putea fi realizate cu utilajele actuale), a favorizat aceasta abordare comerciala.

Cumparatorul va beneficia de sprijinul actualului proprietar pentru a prelua afacerea, angajatii, clientii si furnizorii in conditii de siguranta.

Cumparatorul ar mai trebui sa investeasca 15,000 Euro in mici retehnologizari si inca 20,000 Euro in capital de lucru pentru a prelua comenzile existente dar nevalorificate din cauza capitalului propriu limitat.

Potentialul de crestere al afacerii este unul semnificativ, data fiind existenta materiei prime in imediata proximitate (pe aceeasi strada sunt 5 furnizori de rumegus, la care se adauga posibilitatea extinderii contractului cu propria plantatie a actualului proprietar al fabricii de peleti de vanzare.

Investitia necesara pentru suplimentarea capacitatii de productie cu inca 2to/h este de 180,000 Euro pentru o linie complet automatizata.

Firma nu are imprumuturi bancare sau datorii la stat.

Actualele linii de productie existente sunt de productie Germania si Italia.

Potentialii investitori / cumparatori interesati de aceasta afacere de vanzare sunt invitati sa isi manifeste interesul prin formularul de contact sau sa ne contacteze telefonic 0212665677 sau prin email [email protected]

Interesul de afaceri:

Vanzare Afacere

Detalii Financiare:

Lacat Fa-ti cont sau Autentifica-te pentru a vedea Datele financiare si alte detalii importante

Trendul Afacerii: Stable

Tipul Propunerii (intentia): Vand / Obtin Finantare / Atrag Capital

Tipul Afacerii: Fabrica de Peleti

Motivul principal al Vanzarii: Retragere pe motiv de varsta

Sprijin / asistenta dupa realizarea tranzactiei: 3 months

Se accepta plata in transe: Se accepta plata in transe

Tara:: Romania,


Active:

Lacat Fa-ti Cont sau Autentifica-te pentru a vedea detaliile legate de Activele si Pasivele afacerii
Datorii:

Lacat Fa-ti Cont sau Autentifica-te pentru a vedea prezentarile propunerii si filmele de prezentare


OPORTUNITATI SIMILARE

Suntem importatori de lavete universale premium din microfibră (SUA) și căutăm parteneri de distribuție în țară și în străinătate, dar …

BUNURI DE LARG CONSUM, Distributie / En-gros


Listat de: Green…

Modelare si Printare 3D

Domeniile de activitate:Listat de: Danie…

Firma isi desfasoara activitatea in sistem lohn, pentru branduri recunoscute pe plan international precum Benetton, Valentino, Paris Hilton, Burber…

BUNURI DE LARG CONSUM, Productie, Servicii


Listat de: Valen…

Fabrica de vanzare este amplasata in zona industriala a orasului Craiova, pe un teren in suprafata de 964 mp. Hala de productie P+…

BUNURI DE LARG CONSUM, Productie


Listat de: Valen…

For sale: 50.000 sqm land with an 150lm street opening on DN22C Constanta-Bucharest road. Location: Romania, 2km from Medgidia Harbour, 30km from C…

AGRICULTURA, SILVICULTURA si PESCUIT, Distributie / En-gros, ENERGIE si UTILITATI, Logistica, Productie, Servicii, TRANSPORTURI SI LOGISTICA


Listat de: Andre…

©2020 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account