De vanzare ferma la cheie 1000 ha, cu productie de grau, orz, lucerna, floarea soarelui, porumb, rapita si mazare

Valoarea Propunerii (EUR): 2250000

Descrierea Propunerii de Afaceri:

Ferma de vanzare are in exploatare 1,120 ha de teren agricol cu un grad de comasare de 90%, integral eligibile APIA, din care 1000 ha in arenda si 120 ha in proprietate.

Afacerea functioneaza de peste 15 ani, este organizata pe doua companii, are 12 angajati permanenti care se suplimenteaza in functie de nevoile sezoniere, si dispune de toata gama de masini si utilaje agricole pentru exploatarea suprafetelor de teren si realizarea culturilor agricole, precum si de sediu administrativ, facilitati de depozitare si instalatii pentru functionalitatea perfecta si independenta a afacerii.

Ferma propriu-zisa, unde este organizata baza materiala a afacerii, este amplasata pe un teren in proprietate, in suprafata de 8300 mp din care 4000 mp sunt platforme betonate, pe care sunt amplasate sediul administrativ cu toate anexele necesare, atelierul mecanic, depozite cereale cu o capacitate de 3,000 tone, facilitati de cazare personal si protocol, depozit combustibil (PECO) cu o capacitate de stocare de 12,000 to.

Ferma are deschidere la drum asfaltat, se afla in imediata proximitate a terenurilor aflate in exploatare si este conectata la reteaua electrica trifazata publica, racord la reteaua de apa publica dar si proprie cu capacitate de 50,000 lt, fose si pompe de golire.

Din punctul de vedere al bazei materiale aflata in proprietate, afacerea beneficiaza de o gama completa de utilaje si echipamente specifice, care include combine John Deere, tractoare John Deere si Class, cap tractor VOLVO, incarcatoare frontale, headere, remorci, semanatori, uscatoare mobile cereale, prese de balotat, grape, cositoare, masina de fertilizat, cisterna si bena de cereale.

Lista completa de utilaje poate fi pusa la dispozitia celor interesati.

Cifra de afaceri medie pe ultimii 3 ani, consolidata la nivelul celor doua firme este de 1.600.000 Euro / an cu o rata a profitului de  15-20 %

Firmele nu au datorii la stat.

Productivitatea obtinuta pana in prezent: grau: 6,5 to/ha, porumb: 10 to/ha, floarea soarelui: 3,5 – 4  to/ha (fara tehnici de intensivizare acute)

Planul de culturi pentru 2020 este :

Grau-430 ha

ORZ-100 HA

Mazare-40 ha (pt inverzire APIA)

Floarea-Soarelui-200 ha

Porumb- 230 ha

Pentru suprafetele concesionate, arenda platita contractual este de 800 kg grau/ha

Productia realizata este vanduta catre cumparatori traditionali cu care exista o continuitate si stabilitate a colaborarii.

Ambele companii sunt pe profit si sunt eligibile pentru a accesa fonduri europene pentru dezvoltarea afacerii.

In plus, exista oportunitati de dezvoltare a afacerii, atat prin extinderea suprafetelor exploatate, achizitionarea de utilaje agricole si nu in ultimul rand prin realizarea a 6 foraje si achizitia si punerea in functiune a instalatiilor de irigatii aferente care vor creste semnificativ randamentul afacerii ( apa se afla la 50 m adancime).

Actualul proprietar pune in piata, in raport cu ferma mai sus descrisa, trei propuneri de afaceri:

  1. Exit total: vanzarea integrala a afacerii detinute de cele doua companii, pentru pretul de 2250000 Euro;
  2. Exit partial – PREDAREA , doar a terenurilor aflate in exploatare in suprafata de 1000 ha, la pretul de 750 euro / ha. In ambele situatii se va preda deasemenea tot sistemul de lucru: clienti, furnizori, angajati etc.
  3. Vanzarea doar a terenurilor aflate in proprietate (120 ha), la pretul de 5000 Euro / ha.

Intentia de vanzare vine din dorinta proprietarului de a isi concentra efortul catre un alt proiect antreprenorial in zona viticulturii si pomiculturii, nefiind una presanta existand si disponibilitatea unui parteneriat cu investitori de anvergura.

Proprietarul este dispus sa il asiste pe noul cumparator in preluarea afacerii, pentru o perioada rezonabila de timp necesara pentru transferul afacerii in conditii optime.

Bursa Romana de Afaceri este consultantul proprietarilor afacerii in actiunea de vanzare. Prin urmare, partile interesate de aceasta afacere de vanzare si / sau parteneriat de afaceri, sunt invitate sa isi comunice intentia prin formularul de contact sau prin email [email protected] , telefon 0212665677.

Interesul de afaceri:

Vanzare Afacere

Detalii Financiare:

Lacat Fa-ti cont sau Autentifica-te pentru a vedea Datele financiare si alte detalii importante

Trendul Afacerii: Stable

Tipul Propunerii (intentia): Vand / Obtin Finantare / Atrag Capital

Tipul Afacerii: Agricultura, Ferma Agricola

Motivul principal al Vanzarii: Interest for other Business

Sprijin / asistenta dupa realizarea tranzactiei: 6 months

Se accepta plata in transe: Se accepta plata in transe

Tara:: Romania,


Active:

Lacat Fa-ti Cont sau Autentifica-te pentru a vedea detaliile legate de Activele si Pasivele afacerii
Datorii:

Lacat Fa-ti Cont sau Autentifica-te pentru a vedea prezentarile propunerii si filmele de prezentare


OPORTUNITATI SIMILARE

Societate comerciala vinde ferma zootehnica pentru cresterea si abatorizarea curcanilor de carne.Suprafata totala 9Ha intravilan avind constructii …

AGRICULTURA, SILVICULTURA si PESCUIT, Productie


Listat de: artec…

Vand ferma agrozootehnica, jud. Suceava formata din:

– 17 hectare de teren si constructii edificate in anul 2015: un grajd de taurine …

AGRICULTURA, SILVICULTURA si PESCUIT, Productie


Listat de: Georg…

For sale: 50.000 sqm land with an 150lm street opening on DN22C Constanta-Bucharest road. Location: Romania, 2km from Medgidia Harbour, 30km from C…

AGRICULTURA, SILVICULTURA si PESCUIT, Distributie / En-gros, ENERGIE si UTILITATI, Logistica, Productie, Servicii, TRANSPORTURI SI LOGISTICA


Listat de: Andre…

Vand societate agricola compusa din: 100ha in arenda, utilaje agricole, tir, imobil de locuit

AGRICULTURA, SILVICULTURA si PESCUIT, Productie


Listat de: Aluca

©2021 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account