IMPLEMENTAREA SOLUȚIILOR INGINEREȘTI AVANSATE DE SIMULARE ȘI PROTOTIPARE ÎN INDUSTRIA AUTO

Descrierea Propunerii de Afaceri:

Căutăm parteneri sau investitori pentru implementarea proiectului cu fonduri europene, valoare aprobata deja aprox. 1.000.000 Euro

Scurt istoric

SKY TRANSFER este o firmă înființată în 2013 cu intenția de a dezvolta un centru de inginerie, proiectare asistată și soluții software avansate, în special pentru industria producției de autovehicule. Parte a unui grup de firme cu activitati conexe domeniului auto, Sky Transfer si-a propus sa livreze servicii de proiectare și soluțiile tehnice în domeniul auto catre clienții producători sau carosieri auto și firmelor de consultanță în achiziții din domeniul autovehiculelor. În prezent, Sky Transfer deține o bază materială specifică pentru proiectare, cele mai importante asseturi fiind stațiile de lucru puternice și softurile dedicate – Solidworks și Catia.

Necesitatea implementării proiectului

Din experiența dobândită in cadrul grupului de firme prin contracte variate în domeniul producției și conversiei autovehiculelor speciale, s-a identificat necesitatea unor soluții inginerești noi pe piața producătorilor auto din România, și anume simularea și prototiparea, care scurtează timpul și reduc considerabil costurile solicitărilor de producție personalizată/ adaptată.

Firma SKY TRANSFER SRL are în vedere implemetarea soluțiilor de inginerie tehnologica avansata în productia de caroserii pentru autovehicule, piese mecanice, simulare comportament static-dinamic. Ca exemplu, pentru omologarea unui nou tip de ambulanță în prezent se efectuează operațiuni succesive de tip crash-test în vederea certificarii deformarilor rezultate in marja de acceptanta a normei de bază, pentru respectarea standardelor internaționale BS EN 1789:2007+A2:2014. În România există un singur laborator care să efectueze toate aceste teste, iar datorită costurilor generate de testul distructiv de caroserie producția unei variante noi de ambulanță și omologarea acesteia este total nerentabilă pentru un număr redus de bucăți.

Descriere proces

SKY TRANSFER va putea pune la punct un flux tehnlogic prin care sa creeze structura unui proiect de producție, ce cuprinde materialele folosite, studii de rezistenta dinamica-statica, soluții tehnologice si flux productie in serie pentru elemente de caroserie.

Datele de design și apoi de proiectare a elementelor de caroserie sau a accesoriilor din dotarea autovehiculelor sunt procesate si sunt transferate intr-un program de simulare complexa si analiza structurala LS-DYNA. Informatia rezultata in urma simulalarii este verificata cu software dedicat ANSYS Mechanical Enteprise. Operatia finala va fi realizarea unei machete / prototip cu ajutorul imprimantelor 3D.

Toate operațiunile, de design, proiectare, testare/simulare și comandă producție sunt efectuate cu ajutorul unor stații de lucru foarte performante.

Avantajul implementării acestui pachet de soluții tehnologice este creșterea eficienței și reducerea costurilor pentru producția unui prototip, prin eliminarea încercărilor pentru testarea fizică a materialelor, ansablelor, autovehiculelor.

Un alt element de avangarda tehnologica este printarea 3D industriala realizata cu imprimante de mare productivitate si precizie. Beneficiile utilizării imprimantelor 3D:

 • Fabricarea rapidă a pieselor puternice de utilizare finală și a prototipurilor funcționale

 • Tipărirea cu ușurință a oricărui design fără a utiliza suporturi sau post-procesare

 • Simplificarea fluxului de lucru cu instrumente de producție automate

 • Costuri mai reduse ale producției de prototipuri cu un randament ridicat

Piața

Aplicațiile practice ale pachetului de servicii proiectare, simulare și producție se regăsesc în domenii variate cele mai importante și solicitate pe piață fiind industria auto, industria militară, construcții, producția de bunuri de consum și se pot produce prototipuri și matrițe de mare fidelitate sau serii mici de produse finite neconvenționale, ce sunt imposibil de realizat cu utilaje și prin procedee de producție clasice (frezare, găurire, debitare, filetare).

Acțiune

Valoarea investiției pentru achiziția utilajelor și aplicațiilor software este de aproximativ 1 milion de euro, finanțarea cu fonduri europene fiind deja aprobată. Pentru achiziția bunurilor și implementarea proiectului descris mai sus Sky Transfer caută parteneri sau colaboratori a căror activitate de producție necesită serviciile propuse și care sunt dispuși să investească pentru eficientizarea proceselor tehnologice ale fluxului de producție propriu.

De asemenea, putem lua în calcul cedarea întregului plan de afaceri, know-how și a proiectului aprobat, dacă acestea se încadrează ideal în zona de afaceri si expertiza al altei companii.

Detalii tehnice elemente proiect:

Software LS-DYNA

simulare ansamble –

Este un program de element finit cu scop general, capabil să simuleze probleme complexe din lumea reală. Este utilizat de industria auto, aerospațială, construcții, militare, producție și bioinginerie.

„Non-liniar” înseamnă cel puțin una (și uneori toate) dintre următoarele complicații:

 • Modificarea condițiilor de delimitare (cum ar fi contactul între piese, care se schimbă în timp)

 • Deformații mari (de exemplu, deformarea pieselor din tablă)

 • Materiale neliniare care nu prezintă un comportament ideal elastic (de exemplu polimeri termoplastici)

„Dinamică tranzitorie” înseamnă analizarea evenimentelor de mare viteză, de durată scurtă, în care forțele inerțiale sunt importante. Aplicabilitatea cea mai comună este simularea accidentului (deformarea șasiului, umflarea airbag-ului, întinderea centurii de siguranță)

Aplicațiile potențiale ale LS-DYNA sunt numeroase și pot fi adaptate în mai multe domenii. Într-o simulare dată, oricare dintre numeroasele caracteristici ale LS-DYNA pot fi combinate pentru a modela o gamă largă de evenimente fizice. LS-DYNA este unul dintre cele mai flexibile pachete software de analiză cu elemente finite disponibile.

LS-DYNA constă dintr-un singur fișier executabil și este în întregime condus de linia de comandă. Fișierele de intrare pot fi, de asemenea, pregătite cu ajutorul unui preprocesor grafic.

Capacitățile de analiză ale LS-DYNA includ:

Dinamică neliniară, Dinamica corpului rigid, Simulări cvasistatică, Moduri normale, Statică liniară, Analiza termică, Analiza fluidelor, Capabilități euleriene, ALE (Arbitraria Lagrangian-Eulerian), FSI (interacțiune fluid-structură), Navier-Stokes fluide, Solvent de lichid compresibil, CESE, (element de conservare și element de soluție), Cuplaj dinamic cu mai multe corpuri rigid FEM (MADYMO, Cal3D), Șoc subacvatic, Analiza eșecurilor, Propagarea fisurilor, Acustică în timp real, Springback implicit, Cuplaj multi-fizică, Cuplarea structural-termică, Remeding adaptiv, SPH (Hidrodinamica cu particule netede), EFG (Element Free Galerkin), Transportul prin radiații, EM (electromagnetism)

Software ANSYS Mechanical Enterprise

simulare element finit

Programele de inginerie mecanică cu tehnici de analiză neliniară pot include simularea contactelor, a neliniarităților geometrice și materiale. Mechanical Enterprise vă permite să studiați efectele tuturor acestor fenomene la unison sau izolare.

Fișierele CAD din multe sisteme pot fi citite direct, iar fișierele cu instrumente ECAD pot fi utilizate pentru a construi modele electronice. Datele STL fațetate pot fi, de asemenea, ușor pregătite pentru analiză, ceea ce este util în special în inginerie inversă sau importul datelor de scanare. Sunt disponibile instrumente avansate de plasare pentru a crea o plasă hexagonală de înaltă calitate chiar și pe geometrii complexe.

Interfața dintre părțile simulate prin contact poate ține cont de frecare, încălzire, presiune și coeziune pentru a crește precizia comportamentului real al îmbinărilor între piese, cum ar fi conexiunile cu șuruburi, garnituri sau alte tipuri de îmbinări.

Modelele avansate de materiale pentru geomecanică, metale, hiperelastice și compozite, combinate cu materiale definite de utilizator, oferă o soluție completă pentru analiza neliniară. Metale, cauciucuri, soluri, beton, aliaje de memorie de formă și multe alte materiale sunt încorporate cu ușurință în simulări folosind date de testare sau încorporate în bibliotecile modelelor de materiale.

Mechanical Enterprise include o gamă completă de capabilități pentru simularea dinamică a FEA. Capacitățile tranzitorii (implicite și explicite), liniare și rotor se combină pentru a oferi o soluție completă pentru simulări în domeniile de timp și frecvență. Acest lucru se realizează într-o singură interfață, astfel încât timpul de configurare poate fi redus.

Soluțiile explicite permit simularea impacturilor de viteză mare și a deformării extreme pentru lucruri precum simulări de cădere, impact și formare.

Analiza tranzitorie, implicită și explicită, poate fi utilizată pentru a privi evenimentele dependente de timp și a lua în considerare inerția sistemului și alte fenomene.

ANSYS SpaceClaim gestionează toate aspectele pregătirii geometriei, inclusiv combinarea pieselor din diferite sisteme CAD sau curățarea și eliminarea funcțiilor nedorite. Crearea de modele cu suprafață mijlocie sau efectuarea extracției fasciculului sunt operații simple care pot transforma simulări intense în cele mult mai ușor de gestionat.

SpaceClaim este un instrument de modelare directă care vă poate ajuta să creați geometrie de la zero, precum și să curățați și să reparați geometriile murdare în pregătirea simulării, mult mai rapid decât instrumentele CAD tradiționale.

Imprimanta 3D PROX SLS 6100 – rezistență ridicată a produsului

Produce piese rezistente și durabile dintr-o gamă de materiale de nylon de calitate, cu proprietăți mecanice 3D uniforme, rezistente la impact, temperatură și uzură.

Aplicatii:

 • Huse, carcase

 • Corpuri de fixare

 • Piese de producție cu greutate redusă

 • Butoane, mânere și alte piese de bord / interior

 • Piese cu accesorii de fixare și balamale

 • Componente de utilaje

 • Lucrări complexe de conducte

Imprimanta 3D PROJET 7000HD – acuratețe mare a produsului

Imprimanta 3D ProJet® 7000 HD susține aplicațiile de prototipare și fabricație. Piesele sunt corecte (+/- 45 μm) pe întreaga platformă de construcție. Caracteristicile sunt reproductibile până la 0,050 mm în funcție de geometrie, orientare și modul de construire.

Aplicatii:

 • Modele pentru turnarea în vid

 • Modele de probă pentru turnarea metalelor

 • Ansambluri complexe

 • Modele de tunel eolian

 • Sub-componente instalații climatizare

Interesul de afaceri:

Vanzare Afacere

Sell Goods / Services

Vanzare alte tipuri de Active si Pasive

Echipamente si Utilaje

Obtinere Finantare : , , Bank Finance, Non-banking financing

Strategic Partnership : Intellectual Property, , Business Growth

Cooperare in Productie

Detalii Financiare:

Lacat Fa-ti cont sau Autentifica-te pentru a vedea Datele financiare si alte detalii importante

Trendul Afacerii: Crestere

Tipul Propunerii (intentia): Vand / Obtin Finantare / Atrag Capital

Tipul Afacerii:

Motivul principal al Vanzarii: Retragere pe motiv de varsta

Sprijin / asistenta dupa realizarea tranzactiei: 3 months

Tara:: Romania, Bucuresti

Domeniul de activitate INDUSTRIAL, Productie, Servicii


Active:

Lacat Fa-ti Cont sau Autentifica-te pentru a vedea detaliile legate de Activele si Pasivele afacerii
Datorii:

Lacat Fa-ti Cont sau Autentifica-te pentru a vedea prezentarile propunerii si filmele de prezentare

 


OPORTUNITATI SIMILARE

Imagine Propunere
Actiune
VAND AFACERE LA CHEIE

Vand fabica de usi interior cu o capacitate productie de 250.000 – 300.000 usi/an

Suprafata de productie 10.000mp
Suprafata de depzitare 1.500 mp
Sediu administrativ 500 mp…

USI
Executam piese de schimb pentru masini si utrilaje industriale

As we have already mentioned in our company’s logo, we are a metal products manufacturing company that strives to find solutions for each client, both in terms of complexity and quality/price rat…

metal…
cooperare in productie

Buna ziua

Caut colaborare in fabricarea pieselor si componentel;r auto

milu
Vand activ sau caut partener pentru dezvoltarea

Detin o cladire industriala de 1400 mp si teren aferent de 4000mp ,situata intr o zona cu potential de dezvoltare ( supermarket, depozit sau hala de productie ) Caut persoane interesate de cumpara…

Psiho…
Print Shop – Top 3 Centre de imprimare/copertare & personalizări în Cluj

Depune o ofertă de preluare pentru unul dintre cele mai cunoscute centre de print & personalizări din Cluj!

Afacerea este situată în campusul studențesc al fa…

campu…

Propuneri si Parteneri de Afaceri potriviti Solicitarii de mai sus:

©2020 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account