Vand afacere. Import si distributie de lubrifianti

, , , , , , ,

Valoarea Propunerii (EUR): 280000

Descrierea Propunerii de Afaceri:

Vand afacere import si distributie de lubrifianti, in functiune. Afacere functioneaza in piata de 26 de ani, fiind un brand cunoscut si apreciat de clienti.

Activitatea principala a firmei de vanzare este: Reprezentant exclusiv pentru Romania al unei marci premium de lubrifianti pentru vehicule, import Franta.

In mod complementar, compania face si comert cu piese auto si bai cu ultrasunete.

VALOAREA AFACERII: 280.000 euro, dar o lasam la 220.000 euro din cauza varstei care nu ne permite sa mai continuam..

 1. 83059 euro: stoc de lubrifianti + 61370 euro facturi nescadente, total = 144429 euro, cifra care va fi actualizata in ziua tranzactiei
 2. 945 euro: stoc de piese, vehicule, stivuitor, scule, echipamente de birou.
 3. AFACERE ( Fond de comert ) 60.000 euro –: 3 siteuri, 2 magazine virtuale active, programe de gestiune, documentatii,

Societatea desfasoara 3 activitati si anume :

 • Import si vanzare en gross si en detail de lubrifianti import Franta, importator exclusiv al unei marci cu renume international – activitate principala;
 • Import si vanzare aparate de curatat cu ultrasunete si produse necesare pentru curatare, marca franceza, unic importator ;
 • Import Franta si vanzare cu amanuntul de piese auto de ocazie, vanzare piese auto noi de la furnizori autohtoni.

Societatea a fost infiintata in anul 1993, are doi asociati. Societatea nu are datorii catre terti, nici catre actionari si nici credite in derulare. Are un numar de 7 salariati cu vechime si specializati pe activitatile principale, capabili sa lucreze fara supraveghere. Asociatii spera sa gaseasca o societate care sa foloseaca toata experienta de 26 de ani materializata in procedee de lucru, portofoliu de clienti, o cunoastere a pietei lubrifiantilor din Romania, astfel ca ei sa se poata retrage din activitate, datorita varstei.

Cedam toate partile sociale ale firmei, care reprezinta 280.000 euro.

Dorim sa nu continuam cu firma si o lasam la 220.000 euro.

Detalii si lista de active la cerere.

O vizita la fata locului este necesara.

Nu suntem dispusi sa vindem societatea in rate.

Oferim sprijin si instructaj cumparatorului pentru mentinerea si dezvoltarea afacerii.

Cota de piata este mica, zona acoperita fiind 2-3 judete din sud-est, concurenta exista, insa noi suntem in avantaj : calitate ridicata, printre primii in tara, UNIC importator, adaos comercial 80-100%. Viitorul cumparator trebuie sa faca prospectari pentru a vinde lubrifiantii pentru flote de camioane, flote de transport auto zone porturi dar si zone industriale, fabrici, etc. ). Gama de uleiuri importata de noi acopera toate domeniile de la auto pana la avioane. Brand propriu, exclusivitate direct de la producator. Fara productie sub licenta ca alte marci existente in Romania.

Marca este cunoscuta, testata si apreciata pe piata.

Suntem sponsori pentru echipe sportive de auto si moto in Romania. Afacerea este stabila, clienti proprii, profit stabil ( peste 1,2 milioane profit neridicat de actionari, pentru care s-a platit impozit ).

Societatea a functionat timp de 25 de ani in Bucuresti, iar la inceputul anului 2019, societatea si-a schimbat sediul, dupa ce a vandut terenul propriu.

O vizita la actuala locatie va fi cea mai buna prezentare.

Societatea se bucura de o foarte buna reputatie pe piata din Romania, fiind axata dintotdeauna pe un serviciu catre clienti bazat pe promptitudine si calitate. Uleiurile pentru motor sunt preferate de un numar tot mai mare de clienti fiind printre putinele uleiuri originale si omologate de pe piata.

Societatea este bine amplasata la periferia Bucurestiului pe o sosea nationala, zona activitate industriala si comerciala intensa, cu locuri de parcare, acces usor cu TIR.

Are mari posibilitati de dezvoltare cu angajarea de reprezentanti de vanzari.

Spatiul este inchiriat si se compune din hala si birouri, cu o chirie lunara de  3500 € si suprafata de 780 mp, ideal pentru desfasurarea activitatii.

Un atu al activitatii : poate fi relocata usor, daca este nevoie.

Cifra de Afaceri in ultimul an a fost de 485.487 euro.

Profitul contabil in ultimul an : 154.257 euro.

Afacerea cuprinde:

 • Stoc de lubrifianti in valoare de circa 83.059 euro
 • Creante cu vechime de maxim o luna vechime 61.370 euro
 • Afacere, logistica ( Fond de comert ) in valoare de 60.000 euro constand in :
 • 3 site-uri cu doua magazine online, care furnieaza zilnic clienti
 • Programme de gestiune
 • Metoda de lucru EMAG
 • Clienti activi, circa 650 + alte sute de clienti potentiali
 • 7 salariati cu vechime in activitate, familiarizati cu toate procedurile de lucru si care acopera toate activittile firmei, inclusiv raportarile legate de mediu
 • Cash flow si tablou de bord pentru conducerea firmei, care ofera toti indicatorii necesari luarii deciziilor
 • Exclusivitate la importul de lubrifianti
 • Documentatii tehnice legate de lubrifianti si material publicitar, dosare de prezentare.
 • Stoc de piese second hand evaluat la 25.000 euro

Trimitem Lista de active la cerere,  persoanelor  interesate.

Puncte forte :

Apreciem ca firma este foarte bine organizata. Un lucru pretios ésté tabloul de bord pentru Manager, compus dintr-un numar de circa 20 de situatii lunare, care ofera o oglinda fidela a activitatii, un instrument extrem de performant pentru manager. Doua exemple : indicii de adaos la fiecare vanzare, produs, distribuitor – control al respectarii marjei minime la negocieri ; Cash – flow – ul, imaginea zilnica a situatiei financiare reale, fata de situatia proiectata. Acesta este unul dintre punctele noastre forte.

Cel mai important dintre toate atuurile, este calitatea lubrifiantilor, cautata de clientii care vor calitate, singurul lubrifiant original pe piata noastra si in acelasi timp testat si omologat de toti constructorii de motoare.

Vechime de 26 de ani in import si vanzare piese auto din dezmembrari. Avem un program de gestiune adaptat acestui domeniu si site profesional cu vechime google si indexat corespuzator. Dispunem de toata logistica necesara acestui domeniu, inclusiv portofoliu de furnizori din Franta. Programul de gestiune este conectat la site, astfel ca oricine poate vedea piesele din stoc si preturile acestora. S-a investit foarte multa munca si resurse banesti pentru programme.

Nu in ultimul rand este importanta reputatia buna a societatii si a personalului sau. In ianuarie, anul curent, am schimbat sediul din Bucuresti in Orasul Pantelimon. Personalul de baza a ramas fidel firmei si ne-a urmat la noul sediu.

Punctele slabe :

Constau in dificultatea de a castiga un segment mai important de piata deoarece nu am avut posibilitatea sa investim intr-un numar mai mare de salariati. Zona prospectata se reduce la 3-4 judete din sud-est. Cu un numar mic de oameni, dar loiali si competenti si un singur reprezentant comercial, societatea a putut merge inainte timp de 26 de ani.

Aici se vede potentialul foarte mare al acestei afaceri.

Aceasta afacere se poate dezvolta foarte mult cu un colaborator cu abilitate de relatii cu firme mari.

Oferim timp de o luna la sediul firmei consultanta pentru cumparator si inca 3 luni, ocazional, prin telefon.

 

Interesul de afaceri:

Vanzare Afacere

Detalii Financiare:

Lacat Fa-ti cont sau Autentifica-te pentru a vedea Datele financiare si alte detalii importante

Trendul Afacerii: Stable

Tipul Propunerii (intentia): Vand / Obtin Finantare / Atrag Capital

Tipul Afacerii: Distribuitor Lubrifianti

Motivul principal al Vanzarii: Retragere pe motiv de varsta

Sprijin / asistenta dupa realizarea tranzactiei: 3 months

Tara:: Romania, Pantelimon

Domeniul de activitate SERVICII PENTRU AFACERI


Active:

Lacat You need to be logged-in to see the Assets & Liabilities related to this business proposal
Datorii:

Lacat You need to be logged-in to see the Business Proposal Presentations and Videos


OPORTUNITATI SIMILARE

Imagine Propunere
Actiune
Vand afacere Atelier Copieri Chei in Piatra Neamt cu vad comercial

Vand magazin, atelier de copieri chei in Piatra Neamt. Magazinul este amplasat intr-o zona cu vad comercial intens, piata centrala a orasului. Magazinul se vinde cu pozitionarea sa, angajat , mobil…

bpoto…
Vand salon infrumusetare

Vand salon de infrumusetare situat in zona pipera, stradal, statie ratb in fata salonului,compus din 2 posturi de coafor, 1 post frizerie, 2 posturi manichiura, 1 camera cosmetica,1 post make up,1 …

Diana…
Vand firma eligibila Fonduri Europene Măsura 2.2.

Costuri preluare firma: 25.000-100.000 euro.

_

Companie de Consultanta deținem in portofoliu firme pretabile pentru Fonduri Europene Măsura 2.2.

Firmele înd…

Iulia…
Lider mondial in furnizarea de solutii pentru evacuarea in situatii de urgenta a persoanelor din cladiri, cauta distribuitori pentru piata din Romania

Solutia inovativa de evacuare a persoanelor din cladiri, in situatii de urgenta (incendii sau alte pericole la viata persoanelor si a animalelor), este patentata si probata la nivel international f…

Valen…
Afacere de productie ambalaje din carton ondulat, de vanzare

Compania romaneasca de vanzare produce ambalaje din carton ondulat la standarde FEFCO, categoria principala de clienti fiind din industria mobilei.

Business-ul este in conti…

Valen…

Propuneri si Parteneri de Afaceri recomandati ca fiind deja potriviti Solicitarii de mai sus:©2019 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account