CTPark Bucharest a atras finantare de 96 de milioane de euro de la ING si BERD * * *

Institutiile financiare ING si BERD au acordat o finantare de 96 de milioane de euro catre CTPark Bucharest si CTPark Gamma, membre ale grupului ceh CTP, unul dintre cei mai mari investitori in spatii industriale si logistice din Romania.

ING Bank România a finantat 52,2 milioane euro, în timp ce BERD a asigurat 43,8 milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă al ING Bank România.

Destinatia imprumutului este pentru dezvoltarea operațiunilor dintr-o serie de depozite cu un consum eficient de resurse, ocupate de chiriași precum Orange, Iron Mountain si XPO Logistics. O parte din împrumutul BERD este destinat construcției unui nou depozit în aceeași locație.

CTPark Bucharest este cel mai important dezvoltator și asset manager de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 700.000 mp suprafață închiriabilă situați în zece orașe precum Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Sibiu, Timișoara etc

“Cu siguranță că 2017 este cel mai bun an pe care l-am traversat până în prezent. Stocul de spații logistice și industriale pe care îl deținem în România a depășit 700.000 metri pătrați, am investit conform planului în CTPark Bucharest West, care este gândit să devină cel mai mare parc logistic din Europa de Est și am făcut achiziții importante în zone cheie din apropierea Bucureștiului și din România. În viitor vom continua să construim masiv, în funcție de cererile din piață și de nevoile clienților noștri, dar avem în plan și câteva dezvoltări speculative”, a declarat Ana Dumitrache, Co-Country Head al CTP România.

„Mulțumesc clienților noștri pentru încrederea pe care ne-au acordat-o prin alegerea echipei noastre pentru această finanțare acordată CTP Group și sperăm să avem ocazia să lucrăm împreună și în alte proiecte. A fost o tranzacție interesantă și complexă, iar încheierea sa cu succes pentru toate părțile implicate ne bucură și ne onorează.” declara Cosmin Tilea (Counsel la RTPR Allen & Overy) – firma de avocatura care a oferit consultanta cu privire la finantarea in valoare de 49.4 milioane de euro acordata de Raiffeisen Bank unei sucursale a CTP Group pentru dezvoltarea unui parc logistic langa Bucuresti, restructurarea unei finantari de 16.2 milioane de euro si acordarea unei finantari in valoare de 7,6 milioane de euro de care Raiffeisen Bank dezvoltatorului imobiliar CTP Group.Totodată RTPR Allen & Overy a consiliat BERD în legătură cu o finanţare garantată în valoare de 60 milioane dolari acordată SNTGN Transgaz SA Medias.

0 Comentarii

Spune-ti opinia!

©2019 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

sau

Autentifica-te cu Username si Parola ta

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account