Grupul Alexandrion achizitioneaza divizia de vinuri a Halewood Wines & Spirits Romania * * *

Grupul Alexandrion, liderul local din industria băuturilor alcoolice a semnat un contract pentru cumpararea diviziei de vinuri a grupului britanic Halewood Wine & Spirits.

Alexandrion Group este liderul industriei de băuturi spirtoase din România cu un portofoliu de branduri acaparand toate segmentele pieței. Anul trecut a devenit prima companie locala care produce whisky single malt. Primele produse vor sosi pe piata peste aproximativ trei ani, dupa finalizarea procesului de maturare.

Achizitia producatorului de vinuri si respectiv preluarea gamei de vinuri Halewood reprezintă o noua etapă în planul de crestere și inaintare pe plan local și internațional. Alexandrion este cel mai mare producător de băuturi spirtoase pe plan local, care a raportat la nivelul anului 2017 afaceri de peste 180 de milioane de lei fiind deja prezent pe piaţa cu brandurile importate Glenfiddich şi Grant’s.

Halewood Wines & Spirits prezent în România din 1987 detine cinci divizii, fiind una dintre cele mai largi companii de băuturi de pe piața din Romania. Aceasta produce, distribuie, exportă și importă o varietate de băuturi. În anii antecedenti, firma a avut o cifra de afaceri constanta aproximata la 11 milioane de euro.

“Alexandrion Group va deveni, prin această achiziţie, unul dintre cei mai puternici şi mai competitivi jucători de pe piaţa din România. Suntem o companie cu tradiţie, care investeşte în România şi acordă maximă atenţie necesităţilor şi cerinţelor consumatorilor săi. Suntem foarte selectivi cu afacerile pe care le includem în portofoliul nostru şi avem încredere că această decizie va fi pe placul consumatorilor noştri.” a declarat Nawaf Salameh, CEO Alexandrion Group.

Executivul, Dan Muntean, care a fost la conducerea operatiunilor firmei Halewood pentru mai bine de doua decenii, spune ca tranzactia reprezentativa pentru piata de fuziuni si achizitii m&a din Romania, a fost deja semnata si s-ar putea finaliza in urmatoarele 3 luni, marcand astfel prima mare achizitie din Romania pe piata vinurilor in acest an.

0 Comentarii

Spune-ti opinia!

©2019 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

sau

Autentifica-te cu Username si Parola ta

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account