A fost autorizata tranzactia prin care Banca Transilvania a cumparat Banc Post * * *

Tranzactia prin care Banca Transilvania preia Bancpost S.A., ERB Retail Services IFN S.A. şi ERB Leasing IFN S.A a fost autorizata de Consiliul Concurentei.

Banca Transilvania SA este cea mai importanta societate a Grupului Financiar Banca Transilvania. Grupul ofera, printre altele servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, servicii de administrare a portofoliilor, servicii de investiții financiare, leasing financiar și operațional sau factoring.

Achizitia Banc Post de catre Banca Transilvania, este cea mai mare achiziţie făcută de o entitate cu capital majoritar românesc a unei mari entitati străine. Este o premiera in peisajul romanesc de fuziuni si achizitii.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia ca operatiunea de concentrare economica nu pune piedica concurentei efective de pe piata din Romania, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Concluzia Consiliului Concurenţei va fi eliberata pe site-ul institutiei dupa inlaturarea informatiilor cu caracter confidential.

Bancpost este o institutie de credit care dateaza din 1991 . Aceasta face parte din Grupul Eurobank si ofera servici bancare pentru toate categoriile de clienti, de la servicii bancare pentru persoane fizice, pana la soluții financiare avansate și produse complexe de trezorerie.

ERB Retail Services IFN S.A este o instituție financiară nebancară, ce aparţine Grupului Eurobank, activitatea sa constând in emiterea şi administrarea de carduri de credit de consum. ERB Retail Services IFN S.A acordă si servicii de finanțare la punctele de vânzare ale comercianților. Clienţii pot alege sa creeze un card de credit direct în magazin, putand sa acceseze un credit online dacă vor să plătească în rate produsele achiziţionate de pe platformele online şi pot garanta produsele de creditare.

ERB Leasing este o instituţie financiară non-bancară, societe a Grupului Eurobank, care are ca activitate principala acordarea de finanțări pentru afaceri sub forma leasingului financiar, avand ca si clienti in general companii medii si mari din diverse sectoare. De asemenea ERB Leasing acorda finantari pentru o gamă largă de bunuri.

0 Comentarii

Spune-ti opinia!

©2019 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

sau

Autentifica-te cu Username si Parola ta

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account