Vodafone a semnat acordul de achiziţie a firmei Evotracking care detine brandul EVOGPS in domeniul serviciilor de administrare flote auto * * *

Vodafone România a semnat un acord pentru achiziția Evotracking specializata in Internet of Things (IOT), companie care detine marca EVOGPS, lider în implementarea de soluţii de monitorizare auto prin GPS din Romania.

Infiintata în anul 2009, compania Evotracking este specializată în urmărirea și monitorizarea flotelor auto în timp real, oferind posibilitatea optimizării activității și reducerii costurilor, prin îmbinarea tehnologiilor inovatoare cu experiența acumulată de-a lungul timpului.

Evotracking SRL a raportat pentru 2016 un profit net de 1,4 mil. lei la o cifră de afaceri de 10,69 mil. lei și un personal mediu format din 55 de angajați, potrivit ultimului bilanț făcut public.

In prezent Vodafone Romania ofera solutii de management al flotelor auto pentru localizare și monitorizare prin GPS a autovehiculelor adresate tututor tipurilor de compani indiferent de dimensiunea acestora sau domeniul de activitate. Vodafone Fleet Managent ofera service pentru flote auto de orice marime, iar Vodaforene Auto Manager, recent lansata, este o solutie plug-and-play adresata companiilor cu flote de maximum zece autovehicule.

Vodafone Romania ofera inca din anul 2003 solutii IoT pentru compani din diverse industri precum retail, auto, logistica si ultilitati. Gama de servici acopera o gama extinsa de nevoi, de la cele legate de administrarea flotelor auto, la telemetrie, gestionarea de la distanță a automatelor de distribuție, servicii de securitate și supraveghere a clădirilor rezidențiale și de birouri.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România declara : „Aceasta este prima achiziție integrală pe care Vodafone România o face pe piața locală și reflectă calitatea business-ului Evotracking. Tranzacția ne consolidează poziția de lider în furnizarea soluțiilor IoT pe piața din România și ne va permite să le oferim clienților o gamă mai variată de tehnologii și de servicii”

Vodafone este lider global in domeniul IoT, cu peste 63.9 milioane de cartele SIM, cu cea mai extinsa acoperire 4G in roaming din lume, incluzand 109 tari. Prima rețea Narrowband Internet of Things (NB-IoT) lansată comercial de Vodafone a fost disponibilă în Spania, în ianuarie 2017, între timp, grupul lansând NB-IoT în nouă țări. În România, Vodafone este primul operator de telecomunicații care a testat cu succes o soluție bazată pe tehnologia NB-IoT, pentru industria de petrol și gaze, în noiembrie 2017.

Conform clasamentelor intocmite de analisti independenti,Vodafone a fost desemnat lider in domeniul IoT datorita optiunilor unice oferite, care utilizeaza toate tipurile de tehnlogii – fixa, mobile si cloud.

Încheierea procesului de achiziție intră sub incidența îndeplinirii unor anumite condiții uzuale în cazul unor astfel de tranzacții, valorea nefiind făcută publică.

0 Comentarii

Spune-ti opinia!

©2019 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

sau

Autentifica-te cu Username si Parola ta

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account