Servicii Integrate pentru Proprietarii de Afaceri interesati de Vanzarea Afacerii

Exploreaza procesul de Vanzare a Afacerii tale, alaturi de profesionisti.

schema vanzare afacere etape pasi

Pasii care trebuie urmati:

1

ANALIZA AFACERII

„RADIOGRAFIA”

Tarife intre 50 – 200 Euro

T: 021.266.5677

2

REALIZAREA MATERIALELOR DE PREZENTARE

3

LISTAREA SI PROMOVAREA PROPUNERII

4

ABORDARE TARGETATA INVESTITORI

5

REPREZENTARE SI SELECTIE PARTENERI

6

ASISTENTA LA NEGOCIERI

1. Analiza situatiei existente a afacerii si a solicitarii proprietarului in vederea stabilirii modalitatilor si a mediilor de promovare optime pentru propunerea in cauza. Aceasta se realizeaza in cadrul unei Sedinte de Analiza intre reprezentantii Bursei Romane de Afaceri si proprietarii business-ului care poate avea loc in biroul RBE Connect sau prin Video Skype.

Aceasta prima etapa este foarte importanta pentru proprietarul unei afaceri interesat sa isi vanda afacerea sau care este in cautarea unui partener strategic sau financiar.

Inainte de a va lansa in piata cu propunerea de vanzare a afacerii, este indicat sa cunoasteti foarte bine punctele forte dar si cele slabe ale afacerii, sa stabiliti daca momentul ales este cel mai bun, sa va setati o asteptare corecta de pret in raport cu toate considerentele mai inainte enumerate dar si cu asteptarile investitorilor si cu practici din piata si alte aspecte specifice afacerii.

Orice cumparator / investitor serios va analiza afacerea in detaliu inainte de a se implica serios. Plusurile contribuie la pret pe cand minusurile nu numai ca se scad din pret ci in cazul in care sunt descoperite tarziu de cumparator va pot face mult rau, putandu-se ajunge pana la distrugerea afacerii. Un consultant bun va poate ajuta sa va faceti o radiografie a afacerii si sa va luati deciziile cele mai bune la momentul potrivit.

 

Mini Skype

(1/2 ore)

Basic Skype

(1 ora)

Business Meeting

(2 ore)

Analiza situatiei existente a afacerii si a solicitarii proprietarului in vederea stabilirii modalitatilor si mediile de promovare optime pentru propunerea in cauza 50 100 200
Stabilirea pretului solicitat si a modalitatii optime de cautare a solutiei – ce e normal sa ceri si ce sa accepti, modul de structurare a propunerii, prezentarea elementelor importante ale afacerii; Incluse in Sedinta de Analiza
Consultanta strategica cu privire la modalitatile de vanzare specifice Incluse in Sedinta de Analiza

Dupa Sedinta de Analiza a Afacerii tip „Basic Skype” si „Business Meeting”, vei primi prin email si un material pdf  „Vanzarea Afacerii”.

analiza diagnostic afacere xray vanzare business swot

Solicita planificarea unei Sedinte de Analiza a Afacerii

Proprietarii de afaceri (real interesati de vanzarea businessului) care doresc sa continue procesul de vanzare a afacerii impreuna cu Bursa Romana de Afaceri, au oportunitatea sa contracteze pachetele de servicii profesionale integrate de mai jos, cu plata pe etape de lucru.

Suna la 021-266.56.77 sau trimite un email la confidential@rbe.ro pentru a afla care sunt beneficiile tale si feeurile aplicate situatiei in cauza.

servicii promovare afaceri de vanzare etape

2. Stabilirea pretului solicitat si a modalitatii optime de cautare a solutiei – ce e normal sa ceri si ce sa accepti, modul de structurare a propunerii, prezentarea elementelor importante ale afacerii * INCLUS IN SEDINTA DE ANALIZA BASIC SKYPE SI BUSINESS MEETING *

Dupa etapa de analiza a afacerii, se vor putea evalua mai bine elementele care contribuie real la valoarea afacerii – si care pot fi sustinute cu argumente si dovezi clare in fata unui investitor – cumparator calificat.

IMPORTANT: Regula 80 / 20 se aplica in acest caz in felul urmator: Daca vrei sa iti cresti sansele de a vinde, reduci pretul cerut cu 20% pentru a atrage atentia a 80% din cei potentiali interesati care vad propunerea de vanzare in platforma. Daca iesi la vanzare la pretul pietei, si faci eforturi de promovare astfel incat propunerea ta de vanzare sa se adreseze masei de cunmparatori relevanti, doar 60% din ei vor considera ca merita atentia de a citi propunerea respectiva.

Solicitarea unui pret neatractiv pentru investitori, duce la pierderea timpului si la frustrari.

Evolutia procentului de potentiali cumparatori interesati, in raport cu pretul solicitat si valoarea reala a afacerii

pret vanzare afacere regula 80 20

3. Consultanta cu privire la modalitatile de vanzare specifice * INCLUSA IN SEDINTA DE ANALIZA BASIC SKYPE SI BUSINESS MEETING *

ASSETS vs SHARES

4. Realizarea materialelor de prezentare necesare promovarii solicitarii asa cum rezulta in urma Sedintei de Analiza si Diagnostic a Afacerii (Listing sau Teaser dupa caz) * INCLUSA IN SEDINTA DE ANALIZA BUSINESS MEETING *

materiale prezentare promovare afacere de vanzare

5. Listarea si Promovarea Listingului in limba romana si engleza dupa caz.

Odata ce pasii anteriori au fost parcursi in mod profesionist, cu sau fara ajutorul Bursei Romane de Afaceri, urmeaza listarea propunerii de vanzare a afacerii in platforma.

In functie de bugetul pe care doriti sa il alocati pentru promovarea suplimentara a listingului, va putem oferi variante de vizibilitate sporita atat in platforma RBE Connect cat si in alte medii relevante de business astfel incat propunerea Dvs sa ajunga in fata cat mai multor cumparatori de calitate.

6. Analiza suplimentara a situatiei, a fezabilitatii propunerii si a solutiilor specifice de vanzare a afacerii in conditiile existente, in cadrul Centrului de Expertiza in Afaceri si Relatii Internationale de pe langa Bursa Romana de Afaceri

Aceasta analiza este recomandata afacerilor medii si mari, precum si afacerilor mici care au un specific anume care ar trebui analizat de specialisti nisati pe domeniul si specificul afacerii respective.

Centrul de Expertiza CEARI de pe langa Bursa Romana de Afaceri, reuneste mai multi specialiști cu experiența internațională și competențe specifice in business development, vânzări, legislație și fiscalitate, finanțări bancare si nerambursabile, resurse umane, marketing și comunicare, networking, relații internaționale și nu în ultimul rând in domeniul diplomației în afaceri.

In functie de specificul afacerii de vanzare, RBE Connect convoaca membrii CEARI care se potrivesc cel mai bine pentru a analiza afacerile in cauza.

vanzarea afacerii cumparator afacere investitor CEARI

abordare targetata investitori cumparatori afaceri

7. Abordare Targetata Investitori

Vanzatorii de afaceri care doresc sa isi sporeasca sansele de vanzare si sa lucreze in mod mai organizat (depasind sfera postarii si promovarii unui listing), pot contracta de la Bursa Romana de Afaceri si serviciul de Abordare Targetata a Investitorilor agreeati de comun acord ca fiind potriviti (50 – 100 Euro tarif per investitor in functie de dificultatea abordarii acestora).

8. Asistenta permanenta

Prezenta unui Broker de Afaceri RBE Connect la discutiile cu potentialii cumparatori – investitori interesati si respectiv acordarea de catre RBE Connect a Consultantei strategice pentru realizarea tranzactiei dupa caz, pentru un tarif de 100 Euro/ora.. La afacerile mici se limiteaza suma la 200 Euro.

consultanta afaceri telefon vand afacere

Sunt trei variante de Sedinte de Analiza a Afacerii (Mini Skype: 30 min = 50 Euro, Basic Skype: 60 min = 90 Euro si Business Meeting care dureaza 2 ore si are un tarif de 200 Euro)*. Vezi mai sus ce primesti in fiecare varianta de Sedinta de Analiza a Afacerii pentru a te decide care se potriveste mai bine situatiei tale. Sau contacteaza-ne telefonic la 021.266.5677 pentru detalii

* se adauga TVA

©2019 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account