Servicii Integrate pentru Proprietarii de Afaceri interesați de Vânzarea Afacerii

Dacă ai muncit din greu să iți crești afacerea și vrei să o vinzi sau nu știi în ce direcție să te îndrepți din cauza vremurilor grele, noi te putem ajuta cu următoarele:

 • analiza profesionistă a situației existente a afacerii și eliberarea unei opinii independente cu privire la opțiunile reale;

 • stabilirea unui preț pe care îl puteți cere pentru afacere;

 • întocmirea propunerii de vânzare integrală sau parțială și pregătirea documentelor necesare;

 • promovarea propunerii de vânzare către potențialii investitori relevanți pentru domeniul și dimensiunea afacerii;

 • asistență în procesul de vânzare și post-tranzacție.

Exploreaza procesul de Vanzare al Afacerii tale, alaturi de profesionisti.

Plata pe etape de lucru.

1

ANALIZA AFACERII

„RADIOGRAFIA”

T: 021 266 56 77

2

REALIZAREA MATERIALELOR DE PREZENTARE

3

LISTAREA SI PROMOVAREA PROPUNERII

4

ABORDARE TARGETATA INVESTITORI

5

REPREZENTARE SI SELECTIE PARTENERI

6

ASISTENTA LA NEGOCIERI

ANALIZA AFACERII

1.1. ANALIZA situatiei existente a afacerii si a solicitarii proprietarului in vederea stabilirii modalitatilor si a mediilor de promovare optime pentru propunerea in cauza. Aceasta se realizeaza in cadrul unei Sedinte de Analiza intre reprezentantii Bursei Romane de Afaceri si proprietarii business-ului care poate avea loc in biroul RBE Connect sau prin Video Skype.

Aceasta prima etapa este foarte importanta pentru proprietarul unei afaceri real interesat sa isi vanda afacerea sau care este in cautarea unui partener strategic sau financiar.

Inainte de a va lansa in piata cu propunerea de vanzare a afacerii, este indicat sa cunoasteti foarte bine punctele forte dar si cele slabe ale afacerii, sa stabiliti daca momentul ales este cel mai bun, sa va setati o asteptare corecta de pret in raport cu toate considerentele mai inainte enumerate dar si cu asteptarile investitorilor si cu practici din piata si alte aspecte specifice afacerii.

Orice cumparator / investitor serios va analiza afacerea in detaliu inainte de a se implica serios. Plusurile contribuie la pret pe cand minusurile nu numai ca se scad din pret ci in cazul in care sunt descoperite tarziu de cumparator va pot face mult rau, putandu-se ajunge pana la distrugerea afacerii. Un consultant bun va poate ajuta sa va faceti o radiografie a afacerii si sa va luati deciziile cele mai bune la momentul potrivit.

 

* la tarifele de mai sus se adauga TVA

Dupa Sedintele de Analiza si Consultanta, proprietarii afacerilor vor primi prin email in format pfd, si un material explicativ in limba romana, privind „Vanzarea Afacerii”.

analiza diagnostic afacere xray vanzare business swot

Solicita planificarea unei Sedinte de Analiza a Afacerii in vederea vanzarii

  1.2. Stabilirea pretului solicitat si a modalitatii optime de cautare a solutiei – ce e normal sa ceri si ce sa accepti, modul de structurare a propunerii, prezentarea elementelor importante ale afacerii * INCLUS IN SEDINTA DE ANALIZA SI CONSULTANTA *

  Dupa etapa de analiza a afacerii, se vor putea evalua mai bine elementele care contribuie real la valoarea afacerii – si care pot fi sustinute cu argumente si dovezi clare in fata unui investitor – cumparator calificat.

  IMPORTANT: Regula 80 / 20 se aplica in acest caz in felul urmator: daca vrei sa iti cresti sansele de a vinde, reduci pretul cerut cu 20% pentru a atrage atentia a 80% din cei potentiali interesati care vad propunerea de vanzare in platforma.

  In general, daca iesi la vanzare la „pretul pietei”, si faci eforturi de promovare astfel incat propunerea ta de vanzare sa se adreseze masei de cumparatori relevanti, doar 60% din ei vor considera ca merita atentia de a citi propunerea respectiva.

  Solicitarea unui pret neatractiv pentru investitori, duce la pierderea timpului si la frustrari.

  Evolutia procentului de potentiali cumparatori interesati, in raport cu pretul solicitat si valoarea reala a afacerii

  pret vanzare afacere regula 80 20

  1.3. Consultanta cu privire la modalitatile de vanzare specifice * INCLUSA IN SEDINTA DE ANALIZA SI CONSULTANTA

  ASSETS vs SHARES

  REALIZAREA MATERIALELOR DE PREZENTARE

  2. Realizarea materialelor de prezentare necesare promovarii solicitarii asa cum rezulta in urma Sedintei de Analiza si Diagnostic a Afacerii (Listing sau Teaser dupa caz) * INCLUSA IN SEDINTA DE ANALIZA SI CONSULTANTA

  materiale prezentare promovare afacere de vanzare

   

  LISTAREA SI PROMOVAREA PROPUNERII

  3. Listarea si Promovarea Listingului in limba romana si engleza dupa caz.

  Odata ce pasii anteriori au fost parcursi in mod profesionist, cu sau fara ajutorul Bursei Romane de Afaceri, urmeaza listarea propunerii de vanzare a afacerii in platforma.

  In functie de bugetul pe care doriti sa il alocati pentru promovarea suplimentara a listingului, va putem oferi variante de vizibilitate sporita atat online in platforma RBE Connect cat si in alte medii relevante de business offline astfel incat propunerea Dvs sa ajunga in fata unui numar cat mai mare de cumparatori de calitate.

  (poti plati online in RON cu cardul prin serviciul MobilPAY / NETOPIA sau prin transfer bancar)

  BASIC

  .

  Promovare pentru 30 zile

  O imagine + numar de telefon

  Comunicare directa (fara comision)

  Distributie in Social Media

  Distributie in 10 grupuri de afaceri

   

  12 Euro

  ECONOMIC

  .

  Promovare pentru 180 zile

  Doua imagini + numar de telefon

  Comunicare directa (fara comision)

  Distributie in Social Media

  Distributie in 20 grupuri de afaceri

  Sprijin in realizarea Listingului

  Afisare HomePage (1 luna)

  Vizibilitate SPORITA

  Certificare RBE Connect

  Promovare in Sliderul de Oportunitati

   

  100 Euro

  PROFESSIONAL

  Sedinta de Consultanta inclusa

  Promovare pentru 270 zile

  Trei imagini + numar de telefon

  Comunicare directa (fara comision)

  Distributie in Social Media

  Distributie in 30 grupuri de afaceri

  Sprijin in realizarea Listingului

  Afisare HomePage (3 luni)

  Vizibilitate SPORITA

  Certificare RBE Connect

  Promovare in Sliderul de Oportunitati

  Includere in NEWSLETTER

   

  250 Euro

  * la tarifele de mai sus se adauga TVA

  Analiza suplimentara a situatiei, a fezabilitatii propunerii si a solutiilor specifice de vanzare a afacerii in conditiile existente, in cadrul Centrului de Expertiza in Afaceri si Relatii Internationale de pe langa Bursa Romana de Afaceri

  Aceasta analiza este recomandata afacerilor medii si mari, precum si afacerilor mici care au un specific anume care ar trebui analizat de specialisti nisati pe domeniul si specificul afacerii respective.

  Centrul de Expertiza CEARI de pe langa Bursa Romana de Afaceri, reuneste mai multi specialiști cu experiența internațională și competențe specifice in business development, vânzări, legislație și fiscalitate, finanțări bancare si nerambursabile, resurse umane, marketing și comunicare, networking, relații internaționale și nu în ultimul rând in domeniul diplomației în afaceri.

  In functie de specificul afacerii de vanzare, RBE Connect convoaca membrii CEARI care se potrivesc cel mai bine pentru a analiza afacerile in cauza.

  ABORDARE TARGETATA INVESTITORI

  abordare targetata investitori cumparatori afaceri

  4. Abordare Targetata Investitori

  Vanzatorii de afaceri care doresc sa isi sporeasca sansele de vanzare si sa lucreze in mod mai organizat (depasind sfera postarii si promovarii unui listing), pot contracta de la Bursa Romana de Afaceri si serviciul de Abordare Targetata a Investitorilor agreeati de comun acord ca fiind potriviti (50 – 100 Euro tarif per investitor in functie de dificultatea abordarii acestora).

  REPREZENTARE SI SELECTIE PARTENERI

  5. Reprezentare si Selectie Parteneri

  Preluarea cererilor de informatii suplimentare si „calificarea” / trierea potentialilor parteneri real interesati de cei care doar intreaba din curiozitate sau ca sa se informeze cum merge piata, precum si reprezentarea pana in etapa in care se confirma ca interesul vine de la un cumparator adevarat + semnarea NDA-ului, sunt activitati profesionale obligatorii – fara de care afacerea are slabe sanse sa se vanda.

  ASISTENTA LA NEGOCIERI

  consultanta afaceri telefon vand afacere

  6. Asistenta permanenta

  Prezenta unui Broker de Afaceri RBE Connect la discutiile cu potentialii cumparatori – investitori interesati si respectiv acordarea de catre RBE Connect de Servicii de Consultanta vanzari afaceri – pentru realizarea tranzactiei dupa caz, pentru un tarif de 100 Euro/ora. La afacerile mici se limiteaza suma la 200 Euro.

  Alege una din cele trei variante de Sedinte de Analiza a Afacerii (100 / 200 sau 400 euro) care se potriveste cel mai bine situatiei tale, sau achizitioneaza unul din cele trei Pachetele de Promovare a Solicitarii (36 / 100 / 250 Euro).

  Sedintele de Analiza si Consultanta se pot desfasura si online prin Skype, Zoom, Teams, sau WhatsApp video

  Vrei oferta personalizata?

  Contacteaza-ne telefonic la 021 266 56 77 pentru a ne sfatui, in functie de situatia specifica.

  Bursa Romana de Afaceri promoveaza oportunitatile, afacerile de vanzare si solicitarile de business ale partenerilor sai, atat ONLINE prin platforma RBE Connect si altele similare pe plan international, cat si OFFLINE – traditional – prin prezentarea acestora in cadrul  intalnirilor cu investitori, consilieri economici din ambasade romanesti si straine, a reuniunilor, seminariilor, forumurilor si evenimentelor de afaceri din tara si strainatate.

  Vezi mai jos cateva din cele mai recente astfel de prezentari ale solicitarilor de business PREMIUM.

  In functie de modul in care proprietarii firmei aleg sa trateze actiunea de vanzare a afacerii (raportat la dimensiunea acesteia, timpul avut la dispozitie, bugetul disponibil, experienta etc), noi oferim serviciile profesionale care includ analiza, pregatirea, marketarea propunerii si consultanta de specialitate.

  Pentru promovarea propunerii, utilizam urmatoarele medii si canale:

  • online: platforma bilingva RBE Connect + altele similare pe plan international la care suntem afiliati;
  • networkingul propriu dezvoltat in ultimii 15 ani, relatiile personale directe si prin reteaua de parteneri din tara si strainatate dezvoltata in decursul timpului;
  • metodele clasice de m&a si abordarile personalizate ale investitorilor selectati;
  • intalnirile frecvente cu investitori / cumparatori de afaceri, B2B meetings cu delegatii externe, prin retelele de consileri economici din Ambasadele romanesti si straine, evenimente de matchmaking, conferinte internationale si in alte medii in care avem o prezenta activa.
  • Catalogul de Business RBE Connect;
  • Newslettere.

  Având în vedere incertitudinile cu care se confrunta antreprenorii in aceste vremuri fara precedent pentru economia romanească – pe de-o parte, iar pe de alta din cauza ca multe afaceri și-au atins potentialul si a venit momentul a fi vandute, multi proprietari de afaceri doresc sa stie cu cat, cum, cat dureaza si cu ce ii poate ajuta Bursa Romana de Afaceri in acest demers.

  ©2024 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

  Log in with your credentials

  sau    

  Ați uitat datele dvs.?

  Create Account