Cum alegi un Broker de Afaceri pentru vanzarea afacerii

Vanzarea afacerii este un proces complex si de lungă durată, care în multe cazuri încearcă nervii proprietarilor de afaceri interesati sa exploreze exitul din firma. Consultarea cu un Broker de Afaceri specializat in vanzarea de afaceri scurteaza timp si aduce beneficii materiale.

Majoritatea proprietarilor de afaceri isi numesc business-ul  – „copilul meu”, si presupun că investitorul are aceleași sentimente față de “copil” – dar acest lucru nu este valabil.

Implicarea emotionala, care dealtfel este normala pana la un punct, coroborata cu o deschidere prea mare pentru a furniza informatii confidentiale despre activitatea firmei, poate pune serios in pericol toata afacerea.

Cu ce poate ajuta un Broker de Afaceri :

  • stabilirea pretului cerut pentru afacere, este o prima provocare reala pentru vanzatori, iar un Broker de Afaceri conectat la pulsul pietei, cu experienta si cu o retea de contacte de afaceri poate oferi o indicatie pretioasa in acest sens;

  • realizarea unei analize „la rece” a afacerii, pentru a sti ce adauga valoare afacerii si ce ar putea sa reprezinte o problema la vanzare din perspectiva cumparatorului – investitorului;

  • un broker de afaceri te poate ajuta sa mentii confidentialitatea intentiei vanzarii afacerii si sa te reprezinte inainte de a dezvalui celor interesati coordonatele afacerii si ale proprietarilor;

  • luarea unor decizii importante pe parcursul discutiilor cu potentiali cumparatori;

  • promovarea propunerii in medii relevante de business, preluarea solicitarilor din partea celor interesati si verificarea veridicitatii interesului pentru achizitie (calificarea / trierea cumparatorilor si eliminarea celor care doar intreaba din curiozitate sau mai rau – a concurenti / angajatilor interesati sa afle cine si la cat este la vanzare).

Contacteaza-ne la 021 266 56 77 , prin email [email protected]  sau prin formularul alaturat, pentru a discuta confidential cu un Broker de Afaceri al Bursei Romane de Afaceri despre vanzarea afacerii tale.

Ce doresti? (obligatoriu)
©2020 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account