valentin preda bursa romana de afaceri presedinte diplomacy 360

Mesajul președintelui Bursei Române de Afaceri

Pentru că din ce în ce mai mulți antreprenori români ne întreabă adesea în legatură cu modul în care își pot vinde afacerea, atrage parteneri – investitori sau a-și internaționaliza afacerea, am ales să comunic public câteva din elementele care s-au dovedit utile acestora de-a lungul timpului.

Aș începe prin a spune că propunerile de afaceri, cele real generatoare de profit, își găsesc întotdeauna investitori interesați.

De ce oamenii de afaceri experimentați doresc să își atragă un partener de afaceri într-un business profitabil?

Afacerile bune se vând, însa nu atât de repede pe cât își doresc proprietarii. Atât prețul, cât și celelalte condiții ale vânzării trebuie să-i ofere cumpărătorului o oportunitate imediată.

De ce își vând antreprenorii afacerile bune?

În orice moment al pieței, există oportunități de afaceri. Banii se investesc acolo unde se generează profit.

Investitorii dispuși să își plaseze resursele financiare în afaceri sunt diligenți, analizează foarte atent toate detaliile și cumpară doar atunci când sunt convinși că afacerea este real profitabilă, are viitor si există o oportunitate rară.

Ce trebuie sa facă un antreprenor când afacerea scârțâie și nu mai dispune de timp sau capital?

Internaționalizarea ar trebui să fie parte a strategiei oricărui business. Îi sfătuiesc pe antreprenori ca după identificarea oportunităților oferite de piețele externe, să își facă și analiza posibilelor amenințări, luând în calcul punctele tari și slabe ale propriei afaceri.

În final, doresc să transmit și investitorilor un mesaj pozitiv: România oferă – chiar și în această perioadă marcată de incertitudine si volatilitate, o serie de oportunități de afaceri și investiții dat fiind ca dispunem încă de resurse naturale si umane creative si calificate în raport cu alte țări, un regim fiscal competitiv, un număr mare de proiecte de infrastructură aflate în pregătire sau în curs de implementare (rutieră, feroviară, navală, comunicații), iar avantajele nu se opresc aici, dar eu am sa o fac mulțumindu-vă că ați citit acest mesaj și având speranța că vom putea colabora!

Valentin Preda

Bursa Romana de Afaceri platforma de afaceri conecteaza oamenii de afaceri la oportunitati de afaceri clienti investitori straini internationalizare firme companii romanesti vanzare cumparare afaceri

BURSA ROMÂNĂ DE AFACERI este primul și cel mai complex ecosistem de business din România cu acțiune în mediul offline și online.

Peste 20,000 de antreprenori, investitori, decidenți în companii, diplomați, consultanți și finanțatori interesați să dezvolte, restructureze, finanțeze, cumpere sau să vândă afaceri au fost integrați în ultimii 17 ani în sistemul nostru de lucru.

Facilităm vânzarea și cumpărarea de afaceri la cheie și realizarea de parteneriate de afaceri.

Câteva din referințele recente din media, despre Bursa Română de Afaceri

RFI România: „Cum pot schimba investițiile economia românească” 24 Noiembrie 2021 – Valentin Preda – președintele Bursei Române de Afaceri în dialog cu Constantin Rudnițchi

„Marea problemă a economiei locale este valoarea adăugată redusă pe care o produce. De aceea, ar fi nevoie de un plan de modernizare realizat de administrație, dar care sa își propună sa atragă investitori români și străini.” Sursa: https://www.rfi.ro/emisiunile-rfi-ro-140092-cum-pot-schimba-investitiile-economia-romaneasca
Emisiune realizată cu sprijinul:

TVR Știri: 23 Septembrie 2021

Securitatea și prosperitatea, dezbătute la nivel înalt la București – organizator Bursa Română de Afaceri:

„Bucureștiul a fost locul de întâlnire pentru experți români și străini într-o amplă dezbatere despre securitatea și prosperitate țării noastre și a regiunii. Pornind de la sectorul economic, parteneriate strategice și până la apărarea din regiunea Mării Negre.” Sursa: http://stiri.tvr.ro/securitatea–i-prosperitatea–dezbatute-la-nivel-inalt-la-bucure–ti_891796_youtube.html#view

Bursa Romana de Afaceri platforma de afaceri conecteaza oamenii de afaceri la oportunitati de afaceri clienti investitori straini internationalizare firme companii romanesti vanzare cumparare afaceri ce-face-bursa-romana-de-afaceri Bursa Romana de Afaceri platforma de afaceri conecteaza oamenii de afaceri la oportunitati de afaceri clienti investitori straini internationalizare firme companii romanesti vanzare cumparare afaceri

+ Noi conectăm oamenii de afaceri și companiile la noi piețe de desfacere, investitori și oportunități de afaceri & investiții;

+ Asigurăm investitorilor și partenerilor străini, un business hub prin care să se conecteze la oportunitățile de afaceri reale și concrete din România.

Cum facem acest lucru:

  1. Sprijinim antreprenorii și decidenții în companii, să își definească cu precizie nevoia de afaceri, și să o prezinte atractiv, dar realist în medii relevante în țară și străinătate;
  2. Promovăm propunerile de afaceri de vânzare și alte solicitări de afaceri, asigurând acestora o vizibilitate la nivel naţional și internaţional, atât în mediul online, cât și offline prin rețeaua noastră globală de parteneri de afaceri dezvoltată în ultimii 15 ani;
  3. Realizăm conexiuni de calitate pe bază de interese clar definite;
  4. Oferim serviciile noastre de consultanţă de afaceri și reprezentare, maximizând șansele de reușită și pentru a asigura confidențialitatea negocierilor și a tranzacţiilor;

DE CE SĂ LUCREZI CU NOI

Avem mijloacele și expertiza pentru a-ți promova solicitarea

Oferim acces la o comunitate de afaceri relevantă

Asigurăm confidențialitatea propunerii și a datelor de contact

Beneficiezi de servicii profesionale de consultanță

Sistemul nostru de lucru asigură promovarea propunerilor de business și a afacerilor de vânzare, atât în mediul ONLINE – prin platforma de business matchmaking, cât și OFFLINE – în cadrul evenimentelor & al sesiunilor B2B și prin rețeaua noastră de parteneri din țară si străinatate dezvoltată în decursul timpului. Acordăm și consultanță de afaceri de specialitate.

Evoluția Platformei de business matchmaking a Bursei Române de Afaceri, din 2003 până în prezent (2022)

2003

Dupa mai bine de un an de lucru cu „softiștii vremii”, Bursa Română de Afaceri lansează public la începutul anului 2003, Versiunea 1 a primei platforme specializate din România, în care oportunitățile și afacerile de vânzare puteau fi promovate în mediul online. Adresabilitatea fiind una internaționala încă de la început, platforma a fost disponibilă și în limba engleză. Platforma este branduită rbeX (provenind de la Romanian Business Exchange).

RBEX in 2002

rbex in 2009

2009

Versiunea a doua a platformei vine cu un nou look și funcționalități suplimentare impuse de tehnologiile și evoluțiile de la acea vreme în business-ul internațional. Platforma este disponibilă în 11 limbi de circulație internațională. Rețeaua internațională de parteneri de afaceri se dezvoltă semnificativ.

24 Ianuarie 2012

De ziua Micii Uniri (în anul 2012, ziua de 24 Ianuarie era înca zi lucrătoare) se lansează la Palatul Cesianu Racovița din București, versiunea a-3-a a platformei care permitea si altor intermediari de afaceri să listeze propuneri de afaceri și afaceri de vânzare. Bursa Română de Afaceri devine membru al IBBA – International Business Brokers Association și începe în premieră promovarea conceptului de broker de afaceri în România.

În plus față de promovarea online a solicitărilor de afaceri ale clienților noștri, se adaugă și promovarea offline și consultanță de specialitate.

rbex 2012

rbe 2014

2014 + 2015

Versiunea 4 a platformei, rebranduită sub numele de RBE Connect, este premiată în cadrul Galei Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România desfășurată în data de 17 Decembrie 2014 la Banca Națională a României, cu Diploma de Excelență „pentru lansarea celei mai inovative și complexe platforme de afaceri din România, care facilitează conectarea în timp real a companiilor românești la mediul de afaceri global utilizând noile tehnologii și tehnici de marketing digital”.

Diploma de Excelență este înmanată personal de Guvernatorul Băncii Naționale a României, Dl Mugur Isărescu.

În decembrie 2015, platforma RBE Connect este din nou menționată în cadrul Galei jubiliare ANEIR ca având un rol important în sprijinirea exportatorilor români precum și a companiilor interesate în internaționalizarea afacerii, atragerea de investiții și identificarea de parteneri de afaceri internaționali.

2018

Bursa Româna de Afaceri integrează platforma de business cu CRM-ul propriu / sistemul de gestionare a leadurilor de business colectate prin rețeaua de parteneri interni si internaționali. De asemenea, a fost dezvoltat in sprijinul antreprenorilor români, Centrul de Evaluare, Testare și Implementare a Ideilor de Afaceri care le oferă acestora șansa de a își pune în aplicare ideile de afaceri.

crm rbe

2019

Versiunea 5.0 a platformei aduce funcția inteligentă de Matching, prin care cei care au o solicitare de afaceri primesc recomandări de a intra în contact cu alți parteneri de afaceri care și-au manifestat interesul pentru propuneri similare. Această funcție aduce în premieră în România plus valoare prin eficientizarea procesului de matchmaking și asigurarea posibilității unei pro-activități pentru cei care nu doresc doar să își listeze / promoveze propunerile, ci se decid pentru a aborda direct partenerii potriviți.

2021

Bursa Română de Afaceri a lansat Sistemul de Burse Bilaterale de Afaceri, integrând în platformă o serie de oportunități de afaceri din Spania, Suedia, SUA, Portugalia si Cehia.

Bursa Română de Afaceri promovează oportunitățile, afacerile de vânzare și solicitările de business ale partenerilor săi, și OFFLINE – tradițional în cadrul reuniunilor, seminariilor, forumurilor și evenimentelor de afaceri din țară și străinatate.

Vezi mai jos câteva din cele mai recente astfel de prezentări ale solicitărilor de business PREMIUM.

Apariții Bursa Română de Afaceri în presă (înainte de 2015)

PR Box: http://prbox.ro/2015/10/23/forumul-de-afaceri-romania-taiwan-19-octombrie-2015/

PR Box: http://prbox.ro/2015/10/05/platforma-rbe-connect-a-facilitat-in-cadrul-sourcing-day-contacte-de-afaceri-directe-intre-40-companii-romanesti-de-top-csi-15-manageri-de-achizitii-ai-grupului-vinci-energies-franta/

PR Box: http://prbox.ro/2015/09/10/servicii-de-consultanta-si-training-pentru-dezvoltarea-afacerilor-sociale/

Presa In Blugi: http://presainblugi.com/business-diplomacy-un-pas-spre-excelenta-pentru-tinerii-romani-interesati-de-relatii-internationale-si-afaceri/

TheTrends: http://www.thetrends.ro/2015/08/06/workshop-de-business-diplomacy-pentru-tinerii-romani-interesati-de-relatii-internationale/

Startups.ro: http://www.startups.ro/stiri/bursa-romana-de-afaceri-a-organizat-un-workshop-dedicat-studentilor-interesati-de-diplomatie-e

FulviaMeirosu.ro: http://fulviameirosu.ro/2015/08/06/business-diplomacy-o-oportunitate-pentru-tinerii-romani-interesati-de-relatii-internationale/

PR Box: http://prbox.ro/2015/09/10/business-diplomacy-o-oportunitate-pentru-tinerii-romani-interesati-in-relatii-internationale/

Business Magazin: http://www.businessmagazin.ro/analize/servicii-financiare/de-15-ani-valentin-preda-pune-in-legatura-afaceri-din-romania-cu-investitori-straini-14335970

Business Cover: http://www.businesscover.ro/bursa-romana-de-afaceri-a-organizat-evenimentul-de-networking-global-business-connect/

PR Box: http://prbox.ro/2015/09/10/ieri-14-mai-2015-a-avut-loc-prima-editie-a-global-business-connect/

MediereNet.ro: http://www.medierenet.ro/2013/02/11/mediatorii-pot-fi-membrii-ai-asociatiei-nationale-a-brokerilor-de-afaceri-din-romania/#.Vin0PX7hCUk

Business Cover: http://www.businesscover.ro/bursa-romana-de-afaceri-a-fondat-asociatia-nationala-a-brokerilor-de-afaceri-din-romania/

ComunicateDePresa.ro: http://www.comunicatedepresa.ro/bursa-romana-de-afaceri/s-a-lansat-asociatia-nationala-a-brokerilor-de-afaceri-din-romania-anbar1/

Ziarul Financiar: http://www.zf.ro/eveniment/bursa-de-afaceri-pentru-antreprenorii-sugrumati-de-banci-9172745

Progresiv: http://www.magazinulprogresiv.ro/news/s-lansat-bursa-romana-de-afaceri-platforma-de-intermediere-si-consultanta-de-afaceri

Capital: http://www.capital.ro/s-a-lansat-bursa-romana-de-afaceri-prima-platforma-de-consultanta-de-afaceri-din-romania-1600.html

Efin.ro: http://www.efin.ro/stiri_financiare/economie/bursa_romana_de_afaceri_este_functionala.html

Wall-Street: http://www.wall-street.ro/articol/Companii/115488/bursa-romana-de-afaceri-lansata-oficial-oportunitati-de-investitii-de-la-spitale-de-100-mil-euro-la-shaormerii-mobile.html

©2024 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account