Noi paşi în vânzarea Telekom

Party 1: Deutsche Telekom

Role of Party 1: Seller

Party 2: Pachetul majoritar de acţiuni la grupul Telekom România

Financing Partner:

Type of Deal:

Adviser:

Type of Adviser:

Reporting Year: 2019

Proposal’s Value (EUR):

Available budget for investment (EUR):

Package of Shares:

Buyer Support:

Additional Services Required:

Additional Services Contracted:

Country (where operating): Romania

County: Bucuresti

City:

Year of Establishment:

Previous Year Turnover (EUR):

Profit: (EUR):

Business Trend:

Number of Employees:

Role in Transaction:

The other matched Opportunity:

Reason for Sale:

Contact Reference:

Srini Gopalan – membru în boardul Deutsche Telekom (DT), responsabil de afacerile din Europa (mai puţin din Germania) ale gigantului german, s-a aflat săptămâna trecută la Bucureşti, pentru a discuta cu reprezentanţi ai Guvernului României despre planurile de vânzare a acţiunilor la grupul Telekom România, au declarat pentru ZF surse din industria de telecom.

Gopalan s-ar fi întâlnit şi cu ministrul comunicaţiilor Alexandru Petrescu, potrivit datelor ZF. Contactaţi de ZF, reprezentanţii Telekom România şi ai Ministerului Comunicaţiilor nu au dorit să comenteze informaţiile.

Vizita lui Gopalan vine după ce la Bucureşti s-ar fi aflat anterior pentru întâlniri cu oficiali guvernamentali şi Michael Tsamaz, preşedinte şi CEO al grupului OTE.

Grupul german Deutsche Telekom a mandatat banca de investiţii Barclays să găsească un cumpărător pentru pachetul majoritar de acţiuni la grupul Telekom România, principalul „peţitor“ fiind grupul francez Orange care încearcă astfel să-şi rezolve problema presantă cu care se confruntă în România: absenţa unei reţele fixe proprii cu care să ajungă până în casele clienţilor de retail.

Cele mai mari 6 companii controlate de grupul german Deutsche Telekom în România au înregistrat în anul 2018 afaceri cumulate de 5 mld. lei (1,076 mld. euro), în scădere cu 1% faţă de anul precedent, cu o pierdere netă de 762 mil. lei (164 mil. euro), în scădere cu 45% faţă de anul anterior, conform datelor raportate de firme la Ministerul Finanţelor Publice.


©2023 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account