COMUNICAT DE PRESA – Ambasada Greciei la Bucuresti, Biroul pentru Diplomatie Publica

 

București, 8 decembrie 2021

 

În cadrul activităților organizate cu ocazia aniversarii a 200 de ani de la Revoluția Greacă din 1821, Ambasadele Greciei și Franței în România și Institutul Francez din Romania (IFR) co-organizează un eveniment intitulat „Les origines grecques de l’influence française en Roumanie – L ‘époque des phanariotes” (“Rădăcinile grecești ale influenței franceze în România – Epoca fanarioților”).

Evenimentul se va desfășura online marți, 14.12.2021, în Atriumul Institutului Francez, la ora 18:00, și va fi transmis în direct pe Facebook.

În deschidere, Ambasadoarea Greciei, doamna Sofia Grammata și Ambasadoarea Franței, doamna Laurence Auer, vor adresa un cuvânt de salut.

Vor prezenta prelegeri:

Prof. dr. habilit. Tudor Dinu, Secția de Studii Neoelene a Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București: «Présences françaises dans la Valachie des princes phanariotes (1716-1821)»
Prof.dr.habilit. Ileana Mihăilă, Departamentul de Limba și Literatura Franceză, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, cu tema “L’ âge d’ or de la francophonie roumaine”.

 

©2024 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account