Ai o firma? Vezi aici cum iti faci un Plan minimal de Supravietuire a Afacerii tale in contextul efectelor provocate in toate economiile lumii de catre Coronavirus COVID-19

# ANALIZEZI # ANTCIPEZI # ACTIONEZI # TE MENTII IN CURSA

In contextul efectelor produse de CORONAVIRUS, initial asupra economiei CHINEI si ulterior asupra altor tari afectate grav de COVID-19 precum COREEA DE SUD, ITALIA, SPANIA, FRANTA etc , firmele romanesti trebuie sa anticipeze riscurile potentiale in afaceri, sa evalueze impactul, sa caute noi solutii si sa isi adapteze modul de operare astfel incat sa poata supravietui socurilor creeate de coronavirus direct sau indirect si in economia romaneasca.

Ne aflam in fata unei situatii cu care nu ne-am confruntat pana in prezent, amenintarea externa impotriva companiilor fiind una care impune o analiza complexa si un plan de masuri pentru supravietuire, pe masura impactului global si rapid al coronavirus.

coronavirus impact efecte afaceri solutii criza economica

Ce trebuie sa faci daca ai o afacere sau esti decident intr-o companie, si vrei sa limitezi impactul Coronavirus / COVID – 19 asupra afacerii tale:

1. Evaluezi impactul initial si urmaresti evolutia elementelor de mai jos, facand un plan de masuri corespunzator raportat la domeniul, situatia si dimensiunea afacerii:

  • Resursele Umane ale firmei
  • Lantul de aprovizionare (materii prime, produse, furnizori de servicii etc)
  • Clienti (modul in care acestia vor fi impactati, si ponderea acestora in cifra ta de afaceri)
  • Creantele de incasat de la clienti
  • Datoriile pe care firma ta le are la banci
  • Obligatiile contractuale fata de clienti si furnizori (pana la stabilirea fortei majore, lipsa de capital de lucru si imposibilitatea continuarii activitatii sunt elemente extrem de importante)
  • Gradul de dependenta al afacerii de intalnirile face-to-face cu partenerii de afaceri, si de deplasarile externe

2. Urmaresti si respecti reglementarile legale impuse de autoritatile din Romania care au lansat luni 17 Martie 2020 un site oficial https://stirioficiale.ro/informatii , dar si de statele in care compania ta are sucursale, furnizori, clienti / parteneri de afaceri. Urmareste si acest webcast al unei mari case de avocatura internationala.

3. Te sfatuiesti cu experti in relatii internationale, care sunt conectati la mediul global si te pot informa asupra altor cazuri de buna practica aplicate de alte firme. Faci impreuna cu expertii un plan de criza pe o perioada de 3 – 6 luni, care sa includa masuri concrete de prevenire a efectelor adverse ale Coronavirus / COVID – 19 asupra businessului tau (se analizeaza cel putin elementele de la punctul 1 de mai sus).

4. Se elaboreaza de asemenea un plan de comunicare cu partenerii de afaceri din tara si strainatate, care pot fi ingrijorati de impactul asupra afacerii tale si isi pot cauta alti parteneri.

Bursa Romana de Afaceri – prin Programul Business Diplomacy, pregateste antreprenorii inca din anul 2015 in legatura cu metodele si tehnicile care pot fi folosite pentru a anticipa riscuri si identifica masuri de supravietuire si dezvoltare a afacerilor in conditii de stres si incertitudine provocate de diversi factori cu actiune globala.

Programeaza la 0212665677 o Sedinta video online (Skype sau WhatsApp) cu expertii Bursei Romane de Afaceri / Business Diplomacy, pentru a evalua impactul si a te sfatui in deciziile pe care vrei sa le iei urmare a implicatiilor potentiale ale coronavirus asupra afacerii tale.

Ce trebuie sa faci sa pregatesti revenirea in business: digitalizarea afacerii este cruciala. Folositi aceste momente pentru a automatiza cat mai mult afacerea, a implementa solutii digitale cu scopul de a o eficientiza si permite lucrul de la distanta.

Afla detalii si Programeaza o Sedinta VIDEO (Skype sau WhatsApp) de Analiza Impact si Consultanta: 021 266 56 77 ; [email protected]

SAU INTRA IN CONTACT CU NOI PRIN FORMULARUL DE MAI JOS

Sedintele de Analiza si Consultanta in Afaceri dureaza una sau doua ore dupa caz iar costul va fi stabilit in prealabil, in functie si de numarul de specialisti implicati din partea Bursei Romane de Afaceri. Sedintele vor fi organizate online, de la distanta, prin SKYPE sau VIDEO-call (detaliile le veti primi telefonic sau prin email)

    Ce dorești? (obligatoriu)

    Vă putem sprijini atat in evaluarea impactului efectelor Coronavirus COVID – 19 asupra afacerii Dvs, in realizarea unui plan de masuri aferent, precum si in organizarea procesului de reorientare, re-finantare, vanzare a afacerii sau atragere de partener de afaceri.

    Avem consultanți-experți şi mijloacele necesare pentru a vă ajuta in planurile Dvs. de afaceri.

    Care sunt afacerile cele mai afectate de efectele Coronavirus / Covid 19?

    • fimele cu activitate in HoReCa , turism intern si extern (agentii de turism, hoteluri) dar si alti actori implicati te genul muzeelor, al obiectivelor turistice etc)
    • companiile / firmele de transport persoane intern si extern, in special cei care opereaza pe rute internationale in tari precum Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Israel, Franta, China, Coreea de Sud, Japonia, Singapore, Malaezia, Thailanda si altele unde raspandirea coronavirus este semnificativa
    • restaurante, cafelene, baruri, fast-food-uri si orice inseamna alimentatie publica
    • firmele cu activitate de comert (magazine in mall-uri de exemplu)
    • firme de organizare targuri si expozitii, evenimente, networking, B2B, sali de nunti etc
    • companii aeriene
    • companiile de asigurari care se vor confrunta cu un val de cereri de desagubiri atat din partea cetatenilor cat si din partea firmelor care vor apela clauza de „business-interruption”
    • firmele care prin natura activitatii au relatii cu publicul si care prin restrictiile legale nu isi mai pot desfasura activitatea
    • companiile care sunt listate pe burse si care nu reusesc sa supravietuiasca scaderii dramatice al pretului actiunilor
    • companii din domenii precum cel al constructiilor si al unor servicii cu termen fix de livrare / care si-au asumat obligatii contractuale importante si implicit penalitati contractuale fata de clienti si din lipsa de fortei de munca, materii prime si materiale nu isi pot onora obligatiile.
    • firmele ale caror produse inglobeaza multe componente livrate de furnizori din zone care nu mai pot livra la timp (cum ar fi industria auto de exemplu) intrand astfel in imposibilitatea de a finaliza procesul de productie.

    De asemenea operatorii economici care presteaza servicii sau livreaza produse celor de mai sus, pot avea mari probleme in a isi recupera banii de la clienti. Pana la urma ai de ales daca ma continui sa livrezi servicii si produse clientilor care nu te pot plati in avans, decizia fiind una foarte importanta putand duce de la caz la caz la crestere sau faliment.

    CATEVA OPORTUNITATI:

    E-commerce, va creste substantial, la fel si cererea pentru Servicii de Social media si online marketing.

    Cererea de servicii de curierat, catering si livrari la comanda de la distanta, va creste.

    La fel si serviciile care pot fi prestate online, cum ar fi intalniri video / whatsapp in locul celor in persoana.

    Firmele de organizare evenimente trebuie sa utilizeze tehnologiile tip webminar si video-calls community / teams sa isi continue activitatea.

    Nu trebuie concediat personalul sau schimbat complet domeniul de activitate si reinventate lucruri de la zero, dar trebuie urmarita atent nevoia clientilor firmei, care poate creste sau scadea, si care pot avea nevoie de alte servicii aditionale.

    Toate afacerile vor fi afectate (atat firmele mici cat si cele mijlocii si mari), patronatele estimand scaderi importante ale cifrei de afaceri a operatorilor economici.

    Presedintia Romaniei evalueaza de asemenea in cadrul Grupului Interinstitutional pentru evaluarea impactului economic, financiar si bugetar asupra Romaniei al efectelor coronavirus. Guvernul Romaniei ia de asemenea masurile corespunzatoare – vezi detalii pe siteul oficial https://stirioficiale.ro/informatii.

    De afacerea ta, trebuie sa te ocupi tu.

    Important este sa anticipezi riscurile si sa lupti pe frontul care trebuie pentru minimizarea pierderilor si reorientarea afacerii la noile conditii. Cateva citate aplicabile:

    „Cea mai mare glorie nu o dobandesti atunci cand nu esti doborat, ci atunci cand te ridici dupa ce ai cazut” Confucius

    „Cel care este pregatit pentru orice eventualitate a castigat jumatate din batalie” Miguel de Cervantes

    „Oamenii care lupta, pot pierde. Oamenii care nu lupta au pierdut deja” Bertolt Breght

    Fa-ti rapid CONT pentru a Adauga Propuneri si Oportunitati de Afaceri, Firme de Vanzare, pentru a explora toate optiunile platformei si a ramane in contact cu noi:


    Prenume (obligatoriu)
    NUME (obligatoriu)
    Username (obligatoriu)

    Parola (obligatoriu)

    Email (obligatoriu)

    Telefon (obligatoriu)
    Compania / Organizatia

    sau, Autentifica-te (daca ai deja cont):

    ©2024 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

    Log in with your credentials

    sau    

    Ați uitat datele dvs.?

    Create Account