Performanță în leadership prin etică și integritate
–despre necesitatea schimbării comportamentale și o abordare integră atât în domeniul carierei cât și al vieții de zi cu zi –
Sub titlu de “Performanță în leadership prin etică și integritate”, cea de a 4-a conferință organizată pe 29 octombrie de European Mentoring & Coaching Council România (EMCC) a dezbătut în primul rând noțiunea de responsabilitate, termen ce aduce cu sine ideea de solidaritate globală, capătând astfel conotații deosebite. Evenimentul, desfășurat la Crowne Plaza Hotel, București, a beneficiat de prezența unor speakeri și a unor invitați de renume în domeniile în care activează, respectiv Coaching, Mentoring și Leadership, atât din România cât și din străinătate.
”Această conferință a fost una deosebit de importantă și mă simt privilegiat că am putut participa”, a declarat Gregoire Barrowcliff, Vice-Președintele EMCC International, subliniind faptul că tipurile de comportamente lipsite de etică la scară largă – cum ar fi Volkswagen, pesticidele toxice, creditele ipotecare de înalt risc, cheltuielile desfășurate în industria armamentului, corupția guvernelor etc – sunt de-a dreptul șocante.”Am devenit atât de obișnuiți cu aceste aspecte încât suntem tentați să credem că ele pur și simplu nu se schimbă. Dar această conferință a scos la iveală un adevăr care poartă în el speranța pentru o lume mai bună: când fiecare dintre noi se comportă etic și cu integritate, devenim onești cu noi înșine, ne pasă de ceilalți, devenim lideri mai buni cu o mai bună performanță și vom contribui la schimbarea lumii în bine. Este o chestiune de responsabilitate personală, în viețile noastre și în munca noastră, indiferent de locul nostru în societate”, a precizat acesta, nu înainte de a mulțumi EMCC România”pentru crearea oportunității de a deveni conștienți de faptul că nu suntem singuri în dorința de a crea o lume mai bună, și că fiecare dintre noi poate face ceva în acest sens, în viața noastră de zi cu zi”.
Unele dintre cele mai importante idei vehiculate au atins, pe lângă ce înseamnă etica în zona leadershipului, și informații de interes general cum ar fi o etică a gestionării resurselor noastre la nivel global și a comunicării despre adevăruri spuse sau nespuse. Profesorul Florian Colceag, fondator al Asociației IRSCA Gifted Education a adus în dezbatere importanța și necesitatea unui nou sistem educațional, dar și cifre și statistici cu adevărat impresionante, care ne afectează nu la nivel de națiune ci la nivel modial, cifre care sunt în permanentă schimbare, de la o secundă la alta, potrivit site-ului http://www.worldometers.info/ Astfel, aproape 679 de milioane de oameni de pe glob nu au acces la apă potabilă, mai avem nu mai puțin de 38 de ani până când rezervele de petrol se vor termina la nivel mondial dacă va continua consumul ca și până acum, și doar în acest an 10,026,926 de hectare au fost defrișate.
În plus, au subliniat importanța unor astfel de comportamente necesare unei evoluții la nivel uman Cornelia Preda, Regional Ethics and Compliance Manager Abbie, cu tema “Leadership etic – cultură sau comportament?” , Dr. Ing. Cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu cu tema “Zborul cosmic – etică și integritate, motivație, acțiune, evoluție, performanță”, Katherine Long– ”Ethics in the Coaching Context – Straddling the Ego to Eco divide”, Mihai Popa Radu, Managing Partner Seeds for Success care a vorbit despre “Beneficiile văzute și ne-văzute ale leadershipului etic”, Moira Halliday, Director of Training at Academy of Executive Coaching, UK care a arătat ”How to bring ethics and integrity into the training of coaches”.
Despre EMCC – European Mentoring & Coaching Council
Fondată în 1992, organizația EMCC reunește peste 6000 de profesioniști din 24 de țări. Înființată în 2012, EMCC România are statut de organizație non-guvernamentală și non-profit și este afiliată la EMCC International, promovând și susținând principiile și practica mentoring-ului și coaching-ului la cele mai înalte standarde etice și de calitate.
Mai multe informații găsiți pe site-ul http://www.emccouncil.org/ro/ro/about_us/emcc_romania și pe site-ul evenimentului http://www.emcc-romania.ro/