In perioada 5-18 martie 2017 Bursa Romana de Afaceri va efectua o deplasare de lucru in Australia si Noua Zeelanda. Incepand cu data de 19 martie, si pana in 23 martie 2017 vor fi explorate oportunitati de business si in Indonezia si Qatar.
Cu acest prilej, conducerea Bursei Romane de Afaceri va organiza o serie de intalniri de afaceri cu companii din Australia si Noua Zeelanda, in orasele Sydney, Melbourne si Auckland, precum si in Jakarta – INDONEZIA si Doha – QATAR.
Daca esti interesat sa exporti sau sa iti gasesti parteneri de afaceri in Australia, Noua Zeelanda, Indonezia si Qatar Inscrie-te in Catalogul firmelor ce vor fi prezentate de catre Bursa Romana de Afaceri in cadrul intalnirilor bilaterale de la Sydney, Melbourne, Auckland, Jakarta si Doha.
Promoveaza-ti sub nume propriu oferta de produse si servicii a companiei pe care o reprezinti. Partenerii de afaceri din Australia si Noua Zeelanda interesati de produsele si serviciile companiei tale, te vor contacta direct.
Domenii de interes: IT – software, servicii financiare si de business / call-center, mobila, industria alimentara, vinuri, ape minerale, produse alimentare, materiale de constructii, pielarie si confectii.
Solicita mai multe detalii la telefon (004) 021-266.56.77 sau [email protected]
Afaceri in Australia si Noua Zeelanda companii import export distributie licitatii internationale minerit
Descarca Catalogul Companiilor romanesti interesate de a penetra piata din Australia, Noua Zeelanda, Indonezia si Qatar.
Principalele orase Australiene si importanta lor din punct de vedere economic
Sydney: Cu o populatie de peste 4.2 milioane de locuitori, Sydney – capitala statului cel mai populat (New South Wales), este cel mai mare oras al Australiei si centrul activitatii economice. Prin portul Sydney se desfasoara un volum mare de importuri.
Melbourne este capitala statului Victoria, al doilea mare oras al Australiei avand o populatie de circa 3.7 milioane locuitori. Melbourne este centrul financiar si bancar al Australiei, opt din zece mari companii australiene avand sediul in Melbourne.
Portul Melbourne este cel mai important port cargo si cel mai mare port pentru transportul in containere din emisfera sudica.
Aici isi au sediul multi dintre importatorii australieni, care au si retele nationale de distributie. (De exemplu, aici este o piata mai buna de desfacere a tricotajelor din lana – datorita climei mai reci, in timp ce in materie de mobilier, gusturile sunt mai apropiate de stilul european.)
Brisbane, este capitala statului Queensland, cu o populatie de 1.8 milioane de locuitori si, datorita climei calde, cu un stil de viata mult mai relaxat.
Prin comparatie cu Sydney si Melbourne, in Brisbane se afla un numar mai mic de importatori, desi majoritatea marfurilor cu amanuntul sunt importuri.
Ca oportunitati pentru exportatorii romani: produse care au legatura cu turismul (suveniruri, cadouri), industria ospitaliera (constructii, mobilier, materiale de constructii), minerit (in special echipament minier si mori de macinat minereu) si agricultura.
Perth este capitala celui mai intins stat al Australiei, Western Australia, situat pe coasta de vest, la o distanta de 4 ore si jumatate de zbor de Sydney. Orasul are o populatie de 1.5 milioane de locuitori, reprezentand 70% din populatia intregului stat.
Datorita izolarii, aici se gaseste un numar in crestere de de companii care fac importuri directe, multe dintre ele avand retele de distributie la nivel national. Deoarece Perth este – oarecum – o piata independenta, dificultatea pentru exportatorii straini o constituie cantitatea relativ mica de marfuri cerute pe piata, dat fiind ca intreg statul are circa 2 milioane de locuitori.
Piata din Western Australia ofera oportunitati pentru exportatorii straini in domeniul resurselor minerale, sectorului energetic si sectorului agricol.
Adelaide este capitala statului South Australia; are o populatie de 1.1 milioane locuitori si un numar relativ mic de importatori si este un important centru manufacturier.
Pentru exportatorii straini, Adelaide nu reprezinta un centru de atractie, majoritatea marfurilor cu amanuntul venind aici prin importatorii din Melbourne.
Canberra este capitala Australiei, are o populatie de circa 330,000 locuitori si este centrul administrativ al tarii.
Date privind economia Australiei
Australia are o economie de piata puternica si stabila, cu un PIB pe cap de locuitor (de 48,800 $) care o situeaza la egalitate cu primele patru economii vest-europene.
In ultimii ani, Australia a depasit economiile din tarile dezvoltate si a dovedit elasticitate fata de schimbarile economice survenite la nivel mondial si regional. In termeni reali, economia australiana a crescut cu 2.9% in anul 2016, cresterea fiind constanta in pofida crizei globale pe care Australia nu a resimitit-o.
Cresterea constanta a productivitatii, mediul de afaceri solid si increderea consumatorilor, dar si cresterea exporturilor de materii prime si produse agricole reprezinta un stimulent pentru economie.
Atentia concentrata a Guvernului asupra reformelor, inflatia scazuta si legaturile din ce in ce mai stranse cu China reprezinta alti factori cheie ai fortei economice.
Balanta de cont curent este in deficit.
In principal, comertul Australiei este reprezentat de:
● Exporturi: carbune, aur, carne, lana, bauxita, minereu de fier, grau, echipamente industriale si de transport. Principalii parteneri la export ai Australiei pe 2007 au fost: Japonia (19.6%), UE (12.9%; intre partenerii europeni primul loc il ocupa Marea Britanie – 5.2%), China (10.5%), SUA (7.8%), Noua Zeelanda (7.9%), Korea (6.9%).
● Importuri: echipamente si masini electrice, calculatoare si echipamente de birou, echipamente pentru telecomunicatii si subansamble, petrol si produse petroliere. Principalii parteneri la import ai Australiei au fost: UE (23.3%; principalii parteneri din UE sunt: Marea Britanie – 5.3% si Germania – 5.1%), SUA (14.4%), China (11.6%), Japonia (9.8%), Singapore (5.9%).
Cu o populatie de 22,992,654 locuitori si o forta de munca de aproximativ 10.9 milioane, Australia inregistreaza un deficit de forta de munca si se are in vedere aducerea de forta de munca pe perioade determinate, in special pentru domeniul minier si al asistentei medicale.
Ca in cazul majoritatii economiilor dezvoltate, sectorul serviciilor este dominant si in economia australiana.
Dar, desi economia australiana este dominata de sectorul serviciilor, agricultura si mineritul furnizeaza 65% din totalul exporturilor. De aceea, o scadere a preturilor materiilor prime la nivel mondial ar putea avea un puternic impact negativ asupra economiei.
Sectorul serviciilor reprezinta cea mai mare parte a economiei australiene, reprezentând aproximativ 70% din PIB și creand aprox 75% din locurile de muncă.
Datele financiare au fost preluate de la Australian Bureau of Statistics (ABS) si din alte surse deschise.
Solicita mai multe detalii despre inscrierea in Catalog