Cu ce te poate ajuta un consultant de m&a atunci cand investesti

consultant

Continuarea articolului: „Vrei ca investiile tale sa se transforme in afaceri profitabile? 7 greseli de evitat atunci când faci investitii in business-uri

 

  1. Nu investi toti banii intr-o singura etapa

Adesea este foarte indicat de a face investitia intr-un business, in etape si nu dintr-o data. Mai degraba investesti in etape / faze de dezvoltare a afacerii / sub conditia atingerii unor anumite rezultate operationale si financiare, inainte de a trece la urmatoarea deblocare a sumelor alocate pentru investitie. Aceasta politica prudenta de investitii, va protejaza impotriva pierderilor masive, si ii motiveaza pe vanzatori sa va livreze performantele in afacerea in care ati investit.

  1. Realizarea de investitii, intr-o afacere in declin

Chiar si dupa o runda de fund-raising, companiile au uneori nevoie de capital suplimentar, pentru activitati care nu au fost bugetate initial, sau al caror buget a fost depasit (de regula pentru activitati de product and market development). Multi investitori experimentati, nu investesc bani in astfel de afaceri / etape, ci prefera sa faca investitii in afaceri aflate in crestere, cu o strategie buna de dezvoltare si cu o pozitie buna in piata.

  1. Nu fa nici un deal fara sa ai un consultant de m&a si un avocat

Daca ai un consultant de m&a bun (mergers and acquisitions / achizitii si fuziuni ) si un avocat care a mai pregatit contracte de cumparare – vanzare afaceri, iti vei scoate banii cu ei. In primul rand iti protejezi banii pe care ii investesti. Este important ca draftul contractului initial, sa il pregatesti si trimiti tu ca investitor. In acest contract trebuie sa prevezi toate situatiile posibile in viitor, si sa incluzi clauze care sa te protejeze ca investitor.

Daca in schimb, accepti draftul contractului de la avocatul vanzatorului, si vanzatorul iti spune ca e un contract normal de m&a si nu ai de ce sa iti faci probleme, atunci ai o mare problema daca semenzi acel contract. Chiar si in cazul in care vrei sa negociezi anumite clauze din acel contract, vei plati mai mult la avocat sa te asiste sa schimbi ceva ce puteai tu de la bun inceput trimite la vanzator.

Consultantul in achizitii si fuziuni m&a, te poate indruma inca de la prima intalnire cum sa te pozitionezi, cum sa pui problema, ce garantii si declaratii sa ceri vanzatorului si nu in ultimul rand sa setezi scena negocierilor, pentru a nu intra in jocul vanzatorului.

 

Daca ai vreo popunere de afaceri pentru care iti cauti partener de afaceri, sau ai o idee de afaceri si iti cauti partener, poti sa iti promovezi aceasta oportunitate facand click aici * Promoveaza-ti Solicitarea de afaceri *

 

Mai jos gasiti o serie de Propuneri si Oportunitati de Afaceri promovate prin platforma RBE Connect dezvoltata de Bursa Romana de Afaceri

 

Se afiseaza 1 - 1 din 343 rezultate

m&a

0 Comentarii

Lasă un răspuns

©2022 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account