Plantatie de afine ecologice – de vanzare – zona Fagaras, judetul Brasov

Valoarea Propunerii (EUR): 1950000

Descrierea Propunerii de Afaceri:

Ferma de afine este infiintata pe o suprafata de 20 de hectare, cu o investitie initiala de aproximativ 1.000.000 Euro. Investitia a fost finalizata in anul 2017, plantele fiind in anul 5 de rod. Pe cele 20 de ha sunt 3 soiuri de afin, respectiv: Elliot (5 ha), Duke (5 ha), Blue Crop (10 ha), soiuri care au o coacere succesiva, incepand cu luna iulie pana la inceputul lunii octombrie.

Plantatia este perimetral imprejmuita cu gard din sarma care delimiteaza terenul cultivat de alte pasuni si o protejeaza de posibilii daunatori naturali (mistreti, iepuri, capre, ursi).

Necesarul de apa este asigurat prin sistemul de irigatii prin picurare, alimentarea facandu-se din cele patru puturi proprii, in bazine subterane, 2 cu capacitate de 80.000 l, iar 2 cu capacitate de 60.000 l, din care apa este preluata si distribuita prin magistrale spre furtunele de picurare.

Ferma este impartita in patru module egale, de cate 5 ha fiecare, independente energetic, fiind dotata cu panouri fotovoltaice care asigura necesarul de energie electrica pentru sistemul de irigatii, incarcarea utilajelor electrice din ferma si alti consumatori.

Atat pe fiecare modul cat si pe platforma tehnica centrala este cate un foisor de paza, dotat cu camere de supraveghere.

Depozitarea fructelor este asigurata de containerul frigorific cu o capacitate de 50 mc, impartit in doua camere, fiecare cu agregat propriu. Alimentarea cu curent electric este asigurata de un generator.

Prealabil depozitarii afinele sunt aduse in spatiul de sortare (aprox 30 mp), unde sunt egalizate in caserole inaintea transferului in camera frigorifica.

Ferma detine utilajele necesare intretinerii pe tot parcursul anului: tractor cu ecartament ingust, cositoare, tocatoare, biotocator de resturi vegetale, plug, retroescavator, doua motoscutere utilitare electrice cu bena pentru colectarea afinelor din camp, 4 remorci. Toate aceste utilaje sunt garate intr-o hala a utilajelor de aproximativ 40 mp.

Pentru desfasurarea activitatilor de birou avem un spatiu de 25mp din containere, birou amenajat cu bucatarie si baie.

 

Terenul este in concesiune pe 40 de ani.

Afinele sunt certificate Ecologic, Global Gap, Grasp si Produs Montan.

Avem o colaborare serioasa cu mai multi cumparatori en-gros atat din tara cat si din alte tari europene, societati cu care am colaborat in ultimii 5 ani.

In acest moment (2022) plantatia are o cifra de afaceri anuala de aproximativ 900.000 lei la o productie de aproximativ 80 tone afine ecologice.

Pretul plantatiei este 1.950.000 euro negociabil.

Plantatia mai necesita o investitie de aproximativ 100.000 euro pentru upgrade sistem de irigatii si ingrasaminte bio in fiecare an in februarie.

Cu o investitie de numai 100.000 de euro, productia se poate tripla in anul imediat urmator, adica aproximativ 240 tone, iar  in 2024, plantele vor ajunge la maturitate, iar productia o previzionam la aproximativ 300 tone, rezultand recuperarea investitiei in aproximativ 5 ani.

Productia a fost pana acum sub potential deoarece nu s-au dat ingrasaminte din lipsa de fonduri deoarece am atins limita de buget si credite, dar plantele sunt sanatoase si cresc de la an la an, crescand si productia de la an la an.

Exista si varianta de asociere prin cumparare a 37,5% din partile sociale.

Pretul in acest caz este de 450.000 euro pentru cele 37,5% din partile sociale ale companiei, din aceasta suma 100.000 euro se vor folosi pentru investitia necesara in sistemul de irigatii si ingrasaminte bio din Italia. Recuperarea investitiei in aceasta varianta va fi in 4 ani/sezoane.

Exista si varianta de asociere prin cumparare a 60% din partile sociale (pachet actionar majoritar). Pretul in acest caz este de 1.000.000 euro pentru cele 60% din partile sociale ale companiei, din aceasta suma 100.000 euro se vor folosi pentru investitia necesara in sistemul de irigatii si ingrasaminte bio din Italia.

 

Contact:  Morariu Roxana Mihaela 0799554411

Interesul de afaceri:

Vanzare Afacere

Detalii Financiare:

Lacat Fa-ti cont sau Autentifica-te pentru a vedea Datele financiare si alte detalii importante

Trendul Afacerii: Crestere

Tipul Propunerii (intentia): Vand / Obtin Finantare / Atrag Capital

Tipul Afacerii:

Motivul principal al Vanzarii: Motive personale

Sprijin / asistenta dupa realizarea tranzactiei: 12 luni

Se accepta plata in transe: Accept plata in transe a pretului

Tara:: Romania, LANGA FAGARAS


Active:

Lacat Fa-ti Cont sau Autentifica-te pentru a vedea detaliile legate de Activele si Pasivele afacerii
Datorii:

Lacat Fa-ti Cont sau Autentifica-te pentru a vedea prezentarile propunerii si filmele de prezentare


OPORTUNITATI SIMILARE

Vand atelier de productie de rochii de mireasa si ocazie.

Acesta este dotat cu toate utilajele necesare in vederea desfasurarii activitatii.…

Productia de Imbracaminte si accesorii, Productie


Listat de: alexa…

Vând activitate florărie în localitatea Râșnov, în plină activitate. Suntem pe piața din anul 2019, timp în care ne-am format o clientela …

AGRICULTURA, SILVICULTURA si PESCUIT, Servicii


Listat de: Rosen…

Societate comerciala vinde bun imobil situat in localitatea Corabia , str. Bibescu Voda  100. Teren intravilan in suprafata totala de 17500 mp si …

AGRICULTURA, SILVICULTURA si PESCUIT, BUNURI DE LARG CONSUM, Distributie / Comert, Distributie / En-gros, INDUSTRIAL, Logistica, Productie, REAL ESTATE, Servicii, TRANSPORTURI SI LOGISTICA


Listat de: danci…

Agro ID Corporation este o societate comerciala cu sediu central in sat Copșa Mare,Com. Biertan, jud. Sibiu . Obiectul principal de activitate est…

AGRICULTURA, SILVICULTURA si PESCUIT


Listat de: Iagar…

©2024 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account