Parteneriat pentru fabrica de reciclare deseuri din plastic polietilena/polipropilena

2
2

 

 

SC ECO Green Trade PLAST doreste sa puna in functiune o linie de spalare si macinare a deseurilor din HDPE si PP, localizata la Buzau-Verguleasa. Societatea intentioneaza prin realizarea acestei investitii sa obtina o materie prima secundara la pret redus pe care ulterior sa o vanda diferitilor producatori pentru a fi utilizata la obtinerea anumitor produse care pana in prezent se realizeaza din materie prima virgina.

Capacitatea de productie initiala a liniei de spalare si macinare este de 500kg/h si va utiliza material post-consum care va fi achizitionat de la societatile de colectare deseuri, de la companiile de salubritate si direct de la sursa. Piata pentru aceste deseuri este in formare, materialul fiind putin solicitat pe piata romaneasca a deseurilor pana in prezent.

Dar, pentru faptul ca sistemul de colectare a deseurilor in Romania nu este bine organizat, si toate deseurile nesortate pe categorii ajung in gropile de gunoi, societatile de colectare strang toate plasticele si le vand grupate. Aceasta caracteristica a pietei face ca, pentru a eficientiza transportul, ECO Green Trade PLAST sa achizitioneze si deseuri de materiale plastice care nu ii sunt necesare pe linia de productie dar pe care le va vinde la alti utilizatori. Din aceste tranzactii societatea va inregistra de asemenea profit.

 

Management

 

Tudor Cristian, jurist, administrator, are o experienta de aproape 9 ani pe piata deseurilor de materiale plastice din Romania. A inceput stagiatura in piata deseurilor in prima si cea mai mare societate romaneasca reciclatoare de plastic, axata pe PET.

De asemenea, a facut parte din echipa de pionieri ca director achizitii a primei societati care a impulsionat si reciclarea altor material plastice decat PET-ul in Romania, dupa care a pus bazele societatii ECO Green Trade PLAST in 2012 cumuland experienta activitatilor anterioare cu scopul de a demara si de a pune pe baze solide aceasta afacere. La ultima societate unde a lucrat, achizitiona 99% din piata de deseuri de HDPE/PP din Romania.

 

 

Financiar Sumar

 

Societatea a fost infiintata in urma cu trei ani si s-a inceput tranzactionarea desurilor de la colectori catre recicltorii finali. La inceputul anului 2014 societatea a achizitionat un teren de aproximativ 6200mp care cuprinde un spatiu de birouri de 245mp si o hala de productie de 2200mp.

In prezent au fost demarate activitatile de amenajare a spatiului de birouri si a spatiului de productie la punctul de lucru Verguleasa si montarea liniei de productie, reautorizarea societatii si pe codurile de productie, recuperare si tratare respectiv 3811,3821,3832.

Se doreste inceperea in timp cat mai scurt a activitatii de productie si implicit a vanzarilor de fulgi HDPE catre clientii nationali si internationali. Preconizam ca vanzarea produsului rezultat din activitatea de productie va incepe la inceputul anului 2017, iar incasarile in primul an se vor situa la aproximativ 400.000 Euro. In cel de-al doilea an vanzarile de produs finit, fulgi HDPE / PP, se vor ridica la 1200 to/an in valoare de 660.000 Euro, profitul net estimandu-se a fi de 70.000 Euro

Este necesar ca pe langa investitiile realizate pana acum in teren, cladiri si utilaje sa se mai investeasca in completarea liniei de productie, amenajari dar si in stocuri de materii prime/deseuri pentru ca activitatea sa devina si mai profitabila.

 

Misiune

 

ECO Green Trade PLAST doreste sa devina o societate de productie, axata pe convertirea deseurilor de HDPE / PP intr-un produs comercial viabil, utilizand tehnologii de procesare specifice acestui domeniu de activitate. Intentionam sa facem suficient profit care sa genereze rezultate pozitive din activitate astfel incat sa poata fi finantata o dezvoltare continua a afacerii, o crestere calitativa si cantitativa a produselor obtinute. De asemenea, vom mentine un mediu de lucru prietenos, echitabil si creativ, care sa respecte diversitatea, ideile noi si munca dificila.

 

Chei de success

 

Principalele chei de succes ale companiei sunt:

 

  • Securizarea/fidelizarea retelei furnizorilor – crearea si mentinerea unor relatii stranse de colaborare cu furnizorii de deseuri industriale si post consum;
  • marketing – angajamente contractuale pentru toate celelalte deseuri de materiale plastice pe care societatea le va achizitiona cu scopul de a eficientiza, dezvolta si impulsiona colectarea de deseuri HDPE / PP;
  • management – echipa de conducere cu experienta semnificativa in acest domeniu de activitate
  • caracteristicile actuale, dar temporare ale pietei, respectiv lipsa unor concurenti stabili financiar

 

 Produse

 

ECO Green Trade PLAST va utiliza doua tipuri de procesari, in acelasi spatiu de productie, Verguleasa, si va produce:

  • fulgi spalati de HDPEsi PP, obtinuti din recipientele post-consum sau din deseurile industriale. Acest produs finit va fi vandut catre procesatorii cu care deja exista intelegeri contractuale sau catre alti procesatori interesati.
  • macinatura de alte materiele plastice, navete HDPE, recipiente HDPE cu indice de vascozitate necorespunzator, preforme PET, deseuri PP, ABS, PA, PC…etc care vor fi vandute la procesatorii interesati.
  • alte materiale plastice, folie PE, saci PP vor fi doar balotate cu scopul de a fi revandute la alti reciclatori.

 

Competitivitate

 

Calitatea fulgilor HDPE trebuie sa raspunda cerintelor impuse de producatorii din Uniunea Europeana.

Celelalte materiale plastice vor fi macinate pe tipuri de materiale respectandu-se cerintele clientilor astfel incat sa se poata cere si incasa un pret rentabil.

 

Surse

 

ECO Green Trade PLAST are in prezent contacte cu 80% din jucatorii de pe piata colectorilor de deseuri materiale plastice reciclabile, distribuiti pe intreaga suprafata a Romaniei. Acestea sunt societati de colectare, companii de salubrizare, diversi producatori de materiale plastice, etc.

Cauta permanent si alte surse de HDPE, incercand sa acopere peste 95% din piata de deseuri din Romania. Daca se va dovedi ca piata romaneasca nu poate atinge cererea dorim ca in cursul anului urmator sa contactam potentiali furnizori si din tarile vecine, Bulgaria, Grecia, Ungaria,Moldova, Serbia, etc.

De asemenea, ECO Green Trade PLAST desfasoara in prezent o cercetare de piata privind desfacerea altor tipuri de materiale plastice.

 

 Final

Deoarece compania se afla in faza de start-up, fiecare etapa importanta pana la demararea          productiei va fi o provocare, confirmarea surselor de HDPE si PP, gasirea de parteneri de afaceri pentru desfacerea materialelor plastice reciclabile dar cel mai important punct il reprezinta finalizarea liniei de productie si punerea  in functiune, angajarea de personal pregatit si insasi demararea activitatii de productie.

Investitiile suportate pe tot parcursul anului 2016 , fara sa producem efectiv datorita obligatiei de a fi autorizati pentru acest lucru + toate blocajele legislative ne-au adus in situatia de a cauta un partener care sa investesca in continuarea proiectului si sa ajute financiar pentru achizitii de materii prime si acoperirea datoriilor.

 

 

 

 

 

 

Domeniile de interes si Tipul Partenerului solicitat de
Tudor Cristian
  • You must to post comments
Se afiseaza 0 rezultate
Raspunsul tau

Please first to submit.


Alte Propuneri de Afaceri:

0 votes
0 answers
462 vizualizari
GREEN HOUSE RESIDENCE – primul ansamblu rezidential independent energetic din Brasov, situat in orasul Sacele, propune spre vanzare case pasive independente energetic, suprafata construita 220mp, P+E+M, curte 750mp, constructie caramida Porotherm 38, termoizolatie, tamplarie PVC termopan 3 ...
Inserati imagini reprezentative pentru propunerea Dvs
0 votes
0 answers
316 vizualizari
Biomass The project aims to cultivate 77 hectares of energy willow in May 2018.  Location:                                        Transylvania, Romania Necessary budget for launch:    84. 700 Euro Expected income:                        323 000 Euro Profit:                                        ...
Se afiseaza 1 - 3 din 79 rezultate

©2019 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Autentifica-te cu Username si Parola ta

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account