Continuarea articolului: “Vrei ca investiile tale sa se transforme in afaceri profitabile? 7 greseli de evitat atunci când faci investitii in business-uri“
investitii profitabile
-
Neintelegerea Exitului, inainte de a intra in business
Ca investitor in afaceri, trebuie sa fii pregatit sa accepti statisticile referitoare la rata de success a altor investitori care s-au avantat in aceasta aventura inaintea ta. Doar 1 din 10 investiții au performat foarte bine (investitii profitabile), alti doi dintre investitori au castigat cate ceva din investitia facuta, iar șapte dintre investiții au pierdut bani sau pur și simplu nu au reusit să crească suficient afacerea. Acesta este motivul pentru care tu ca investitor in afaceri care vrei sa gasesti oportunitati si idei de afaceri profitabile, trebuie sa ai un portofliu mai divers si nu sa iti concentrezi investitia intr-o singura afacere sau idee de afaceri.
Orice investiție se face pentru ca odata sa poti iesi obtinand mai multi bani, si prin urmare iti trebuie o strategie concretă pentru exit-ul din investițiile facute, cu recuperarea banii (sperăm, cu un ROI frumos).
Orice investitor experimentat vă poate spune, ca inteelgerea si stabilirea momentului in care vei face exitul (cand vei vinde afacerea), este chiar mai important decât atunci când cumperi sau investesti in afacere. De aceea este foarte important ca inca de la inceput, să ai un plan clar pentru ieșirea din investiția pe care doresti sa o faci.
-
Negocierile exagerate si conditiile prea dure solicitate
Deseori, negocierile la cumpararea unei afaceri pot esua si din cauza diferentelor rezultate din evaluarea afacerii, care nu intotdeauna se bazeaza pe vanzarile efectiv realizate de companie in momentul vanzarii dar si pe istoricul acestora si pe proiectiile viitoare.
Vanzatorii exagereaza cu proiectiile, dar si investorii par necredinciosi in orice spune vanzatorul si asta il poate insulta pe vanzator care se poate retrage de la negocieri.
O diferență mare de evaluare a pretului de vanzare a unei afaceri – intre vanzator si investitor – este un motiv important pentru acesta din urma de a stopa o investiție. Există întotdeauna o diferenta între ceea ce proprietarul businessului consideră că este un preț bun și atractiv pentru a vinde si ceea ce cumparatorul / investitorul apreciaza ca fiind unul oportun pentru el.
Capacitatea de a găsi un echilibru între acestea este cheia pentru finalizarea unei investitii profitabile.
Citeste si partea a treia care contine si celelalte recomandari
Daca ai vreo popunere de afaceri pentru care iti cauti partener de afaceri, sau ai o idee de afaceri si iti cauti partener, poti sa iti promovezi aceasta oportunitate facand click aici * Promoveaza-ti Solicitarea de afaceri *
Mai jos gasiti o serie de Propuneri si Oportunitati de Afaceri promovate prin platforma RBE Connect dezvoltata de Bursa Romana de Afaceri