Vrei ca investitiile tale sa se transforme in afaceri profitabile? 7 greseli de evitat atunci când faci investitii in business-uri

Dobanzile negative de pe piete, arata pe de-o parte neincrederea investitorilor de a isi plasa banii, dar si lipsa unor oportunitati de investitii reale in afaceri profitabile si sustenabile care sa reziste in fata provocarilor si riscurilor pe care tocmai le-am vazut in criza care inca nu a trecut.

De-a lungul timpului, am vazut si o serie de investitii de succes si afaceri profitabile dar si altele din ale caror greseli trebuie sa invatam.

Pe măsură ce acumularile de capitaluri care urmăresc investițiile directe în businessuri crește, exista riscul ca investitorii in afaceri sa faca plasamente in graba sau sub presiunea timpului, si care ulterior se pot dovedi a fi gresite. În spiritul transmiterii lectiilor invatate din erorile facute de alti investitori, enumeram mai jos principalele 7 erori care trebuie evitate de catre investitori in cautare de plasamente in business-uri si idei de afaceri:

 

  1. Due-diligence necorespunzator

Multi investitori lucreaza cu echipe mici și, prin urmare, au limitari de timp si buget in ceeace priveste efectuarea verificarilor necesare inainte de a investi banii. Acest lucru poate duce la efectuarea unui due diligence in graba, superficial. Chiar si cele mai mici investitii, ar trebui sa presupuna o alocare a cel putin 40 de ore de due diligence, perioada in care sa se verifice documentele de baza, dar si backgroundul vanzatorilor de afaceri sau al partenerilor de afaceri.

 

  1. Ne-anticiparea rundelor viitoare de strangere de capital

Pentru a creste business-ul corespunzator, cele mai multe dintre companii vor trebui să obțină capital mai mult decât o dată; ca investitor, trebuie să vă așteptați acest lucru și structura dvs. de deal trebuie sa ia in calcul acest lucru.

Dacă nu vă structurati corect propunerea si viziunea, business-ul in care tocmai vreti sa investiti ar putea pierde șansa de a obtine capital suplimentar in runde viitoare, sau participatiile Dvs ar fi diminuate la viitoarele majorări de capital.

 

Citeste si partea a doua care contine si celelalte recomandari

 

Daca ai vreo popunere de afaceri pentru care iti cauti partener de afaceri, sau ai o idee de afaceri si iti cauti partener, poti sa iti promovezi aceasta oportunitate facand click aici * Promoveaza-ti Solicitarea de afaceri *

 

Mai jos gasiti o serie de Propuneri si Oportunitati de Afaceri promovate prin platforma RBE Connect dezvoltata de Bursa Romana de Afaceri

 

Se afiseaza 1 - 5 din 342 rezultate
0 Comentarii

Lasă un răspuns

©2024 Bursa Romana de Afaceri / Romanian Business Exchange

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account